ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Ζήτησε αυστηρές κυρώσεις έναντι της Τουρκίας

14:16 - 17 Ιουλ 2020 | Πολιτική
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Ζήτησε αυστηρές κυρώσεις έναντι της Τουρκίας
Το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας έθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής, η οποία άνοιξε με αυτό το θέμα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη ενημέρωσαν τους Ευρωπαίους ηγέτες για την αυξανόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. 

Σύμφωνα με ενημέρωση κυβερνητικού αξιωματούχου, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε ξεκάθαρες επιλογές για αυστηρές κυρώσεις έναντι της Τουρκίας. 

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι δε γίνεται η Τουρκία να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα δύο κρατών μελών και να μην υπάρχει ισχυρή αντίδραση. Ταυτοχρονα, έθιξε το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως είναι ενδεικτικό για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η Άγκυρα τις διεθνείς συμφωνίες, τον αλληλοσεβασμό και τον  διαθρησκειακό διάλογο. Ο πρωθυπουργός ζήτησε να συζητηθεί αναλυτικά η σχέση Ε.Ε.- Τουρκίας στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Αναστασιάδης: Η Ε.Ε. να απαντά συλλογικά στην Τουρκία

Συλλογικά πρέπει να απαντά η Ευρωπαϊκή Ένωση κάθε φορά που η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, τόνισε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Κύπριος πρόεδρος σημείωσε ότι «κάθε φορά που η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και υπονομεύει τα ζωτικά συμφέροντα της Ε.Ε. και των κρατών μελών της, η Ένωση πρέπει να ανταποκρίνεται συλλογικά και αποφασιστικά με συγκεκριμένους όρους».

Όπως αναφέρουν πηγές από τις Βρυξέλλες μετά από το briefing για την Τουρκία ξεκίνησε η συζήτηση για το Ταμείο Ανάκαμψης που είναι και το κεντρικό θέμα της Συνόδου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.