ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρβιτσιώτης: Οι φειδωλοί έραψαν με σκληρή κλωστή το πορτοφόλι τους

13:35 - 18 Ιουλ 2020 | Πολιτική
Βαρβιτσιώτης: Οι φειδωλοί έραψαν με σκληρή κλωστή το πορτοφόλι τους
«Οι φειδωλοί έχουν ράψει με σκληρή κλωστή το πορτοφόλι τους και αρνούνται να κάνουν οποιεσδήποτε παραχωρήσεις», δήλωσε σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα της Συνόδου Κορυφής ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, από τις Βρυξέλλες στον ΣΚΑΙ.

«Εχθές έγινε μια μεγάλη συζήτηση για τον τρόπο που θα εγκρίνονται και θα εκταμιεύονται τα προγράμματα. Αν σε αυτό δηλαδή θα χρειάζεται ομοφωνία από τα κράτη μέλη ή αυτό θα αφορά την Kομισιόν», ανέφερε ο κος Βαρβιτσιώτης σχολιάζοντας την αρνητική αντίδραση ορισμένων κρατών-μελών στην υλοποίηση του Ταμείου Ανασυγκρότησης και εκτιμώντας πως η κάθετη στάση της Ολλανδίας υπέρ της ομοφωνίας θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένα πολιτικό εργαλείο από κάποιες χώρες σε κάποιες άλλες.

«Είναι ένας μηχανισμός που αντιβαίνει στη λογική», υπογράμμισε, όπως μεταδίδει το skai.gr.

Τουρκία

To θέμα της Τουρκίας έχει συζητηθεί, ξανασυζητηθεί και θα ξανασυζητηθεί σε επόμενο ευρωπαϊκό συμβούλιο, σύνοδος θα γίνει, ήδη κάποια στιγμή έγινε σχετική σύνοδος των υπουργών των εξωτερικών, τόνισε ο κος Βαρβιτσιώτης μεταξύ άλλων.

Είναι δεδομένο ότι περί τα τέλη Αυγούστου θα γίνει μια σύνοδος σε επίπεδο συμβουλίου εξωτερικών υποθέσεων αποκλειστικά για την Τουρκία, είπε και πρόσθεσε πως αναμένεται να δούμε εν συνεχεία σε ποιο βαθμό το ζήτημα θα συζητηθεί στην επόμενη σύνοδο των ηγετών.

Δυστυχώς η Ευρώπη δεν αντιλαμβάνεται τους συμβολισμούς τους οποίους έστειλε ο Ερντογάν από μουσείο σε τζαμί, παραδέχτηκε ο κος Βαρβιτσιώτης εκτιμώντας πως η στάση αυτή οφείλεται ενδεχομένως στο γεγονός πως αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν προεξοφλήσει ότι ο Ερντογάν θα προβεί σε μια πιο έντονη ισλαμική στροφή.

«Αυτό που μας απασχολεί είναι το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας» συνόψισε ξεκαθαρίζοντας  πως εντούτοις δεν υπάρχει προγραμματισμός για την πραγματοποίηση πενταμερούς  σύσκεψης για το ζήτημα , όπως είχαν αναφέρει ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής.

«Εάν προκύψει θα προκύψει» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.