ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Δεν έχουμε περιθώριο να φαινόμαστε διχασμένοι ή αδύναμοι

12:11 - 19 Ιουλ 2020 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Δεν έχουμε περιθώριο να φαινόμαστε διχασμένοι ή αδύναμοι
Την ελπίδα του να αρθεί σήμερα το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στην τρίτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής.

«Δεν έχουμε σημειώσει αρκετή πρόοδο για να καταλήξουμε σε συμφωνία, ελπίζω πως σήμερα θα μπορέσουμε να άρουμε το αδιέξοδο», είπε όπως μεταδίδει το Reuters.

Όπως τόνισε, είμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή οικονομική κρίση και δεν έχουμε περιθώριο να φαινόμαστε διχασμένοι ή αδύναμοι.

Ειδικότερα, ο Πρωθυπουργός δήλωσε:

Διαπραγματευόμαστε επί τρεις ημέρες πλέον και προφανώς δεν έχει υπάρξει επαρκής πρόοδος ώστε να φτάσουμε σε συμφωνία. Ειλικρινά ελπίζω ότι σήμερα θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το αδιέξοδο.

Από την πρώτη στιγμή έχω επισημάνει ότι όλοι πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς, αλλά αυτοί οι συμβιβασμοί δεν μπορεί να είναι τέτοιοι που να αποδυναμώνουν τη φιλοδοξία μας για μία γενναία Ευρωπαϊκή αντίδραση στην κρίση του κορονοϊού και την οικονομική καταιγίδα που έχει προκαλέσει.

Αντιμετωπίζουμε μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση και δεν έχουμε το περιθώριο να εμφανιστούμε διαιρεμένοι ή αδύναμοι.

«Συμφωνία» Μητσοτάκη - Μακρόν

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο κ. Μητσοτάκης είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, στο περιθώριο της Συνόδου.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για το Ταμείο Ανάκαμψης και το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο. Σε αυτά τα δύο ζητήματα οι απόψεις Ελλάδας και Γαλλίας ταυτίζονται.

Παράλληλα, οι κ.κ. Μητσοτάκης και Μακρόν συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:48 - 19 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.