ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις μετά την τουρκική Navtex

17:17 - 21 Ιουλ 2020 | Πολιτική
Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις μετά την τουρκική Navtex
Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μετά από τον απόπλου 10 πολεμικών πλοίων των Τούρκων από το Ναύσταθμο του Ακσάζ, μετά τη σχετική Navtex που εξέδωσε η Τουρκία για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η ελληνική κυβέρνηση διατηρεί χαμηλούς τόνους, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως οι Ένοπλες Δυνάμεις οργανώνονται και τίθεντα σε επιφυλακή.

Στο Πολεμικό Ναυτικό έχει σημάνει συναγερμός. Ο Στόλος είναι έτοιμος να αποπλεύσει και το προσωπικό που ήταν εκτός ανακαλείται.

Το ίδιο γίνεται σε Έβρο και στις μοναδες των νησιών που επίσης έχουν τεθεί σε επιφυλακή.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το militaire.gr στην περιοχή του Καστελοριζου καταγράφηκαν αερομαχίες ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Μάλιστα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος που βρισκόταν σε διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, επιστρέφει σήμερα, αντί για αύριο, στην Αθήνα. 

Η τουρκική Navtex έχει ισχύ από σήμερα έως τις 2 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τη Navtex θα γίνουν σεισμικές έρευνες νοτιοανατολικά του Καστελορίζου.

Στην περιοχή πλέει ήδη το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis.

Εντύπωση προκαλεί ότι οι τουρκικές προκλήσεις λαμβάνουν χώρα, ενώ βρίσκεται για επίσκεψη στην Ελλάδα ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας, ο οποίος έστειλε μήνυμα στην Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές της ενέργειες. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη μεριά του, πάντως, δηλώνει πως η Τουρκία δεν ζητάει άδεια από κανέναν για να κάνει έρευνες και γετρήσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:30 - 21 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.