ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΡΙΖΑ: Κατώτερη των περιστάσεων η διαπραγμάτευση Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες

17:19 - 21 Ιουλ 2020 | Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ: Κατώτερη των περιστάσεων η διαπραγμάτευση Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες
«Κατώτερη των περιστάσεων και των αναγκών της χώρας» χαρακτηρίζουν την παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής τομεάρχης, Γιώργος Τσίπρας σε κοινή τους δήλωση.

«Παρά τους πανηγυρισμούς Μητσοτάκη, η τετραήμερη παραμονή του στις Βρυξέλλες φέρνει για την Ελλάδα:

*32 δισ. ευρώ (19,5 δισ. σε επιχορηγήσεις και 12,5 δισ. σε δάνεια) και όχι 70 δισ. ευρώ, όπως έσπευσε να πει ο ίδιος.

*Μνημονιακούς όρους, τα "φρένα των φειδωλών εταίρων" και διαδικασίες έγκρισης "δόσεων" μέσω Eurogroup, που ακυρώνουν σε σημαντικό βαθμό τα θετικά βήματα του κοινού δανεισμού και της μεταφοράς πόρων.

*Την εφαρμογή της έκθεσης Πισσαρίδη για τη διανομή των χρημάτων, μέσω της οποίας ορίζεται ως αναπτυξιακή στρατηγική η ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος και δημόσιων υποδομών, αλλά και το κλείσιμο και η συγχώνευση μικρομεσαίων επιχειρήσεων», αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τον πρωθυπουργό «να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό».

«Ισχύει ότι για την Ελλάδα θα εκταμιευτούν μόνο 3,4 δισ. ευρώ για το 2021; Ισχύει ότι δεν υπάρχει δέσμευση για άλλη εκταμίευση ως το 2022, παρά μόνο δέσμευση για εγκρίσεις επιχορηγήσεων στο 70% του συνόλου που αντιστοιχεί στη χώρα; Ισχύει ότι δεν υπάρχει δέσμευση για γρήγορη έγκριση και εκταμίευση δανείων, παρά μόνο για εγγυήσεις;», διερωτούνται και υπογραμμίζουν: «Δυστυχώς, η παρουσία και η διαπραγμάτευση του κ. Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες ήταν κατώτερη των περιστάσεων και των αναγκών της χώρας».

«Με "λαθροχειρίες" και επικοινωνιακούς χειρισμούς δεν επιτυγχάνεται ανάκαμψη. Η ενδιάμεση έκθεση Πισσαρίδη πρέπει να έρθει άμεσα στη βουλή και να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Το σχέδιο της "επόμενης ημέρας" πρέπει να συγκροτηθεί με βάση τα συμφέροντα όλων των Ελλήνων και όχι μόνο συγκεκριμένων συμφερόντων», καταλήγουν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.