ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαγγελόπουλος: Η παραπομπή μου ισοδυναμεί με νομιμοποίηση της μίζας

14:27 - 22 Ιουλ 2020 | Πολιτική
Παπαγγελόπουλος: Η παραπομπή μου ισοδυναμεί με νομιμοποίηση της μίζας
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής επέμεινε προς το σκάνδαλο Novartis ήταν υπαρκτό και αφορούσε πολιτικούς.

Λίγο πριν η Βουλή αποφασίσει για να αν θα παραπέμψει σε δίκη τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως το πόρισμα της Προανακριτικής δεν έχει καμία νομική βάση.

Τόνισε πως όλη η διαδικασία της προανακριτικής ήταν στημένη και όλες οι αποφάσεις είχαν ληφθεί από πριν. Η Προανακριτική ήταν μια τυπική διαδικασία. Δεν υπήρχε περιθώριο απολογίας του ή απόδειξης της αθωότητάς του.

Στην ομιλία του ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέβασε τους τόνους και είπε πως η Προανακριτική έμοιαζε με ναζιστική δίκη και επίσης σημείωσε πως οι συνθήκες της διαδικασίας ήταν χειρότερες και από αυτές που είχε επιβάλλει η Τουρκία στον Οτσαλάν.

Στην ομιλία του κ. Παπαγγελόπουλος θεώρησε δεδομένο ότι θα παραπεμφθεί σε δίκη, αλλά τόνισε πως αποφάσισε να μιλήσει στη Βουλή για... ιστορικούς λόγους. Για να καταγραφεί η ομιλία του στα Πρακτικά.

Να σημειωθεί πως ο κ. Παπαγγελόπουλος υπερασπίστηκε από το βήμα της Βουλής την κα. Τουλουπάκη, λέγοντας πως είναι άκρως παράνομη η ποινική της δίωξη.

Κλείνοντας, ο κ. Παπαγγελόπουλος κάλεσε τους βουλευτές να σκεφτούν σοβαρά πριν ψηφίσουν για την παραπομπή του στη Δικαιοσύνη. "Η παραπομπή μου ισοδυναμεί με νομιμοποίηση της μίζας", υποστήριξε και πρόσθεσε πως η Δημοκρατία θα μετατραπεί σε... μιζοκρατία.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:28 - 22 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.