ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς για Novartis: Είστε συμμορία, θέλατε εκλογές με πολιτικούς προφυλακισμένους

20:59 - 22 Ιουλ 2020 | Πολιτική
Σαμαράς για Novartis: Είστε συμμορία, θέλατε εκλογές με πολιτικούς προφυλακισμένους
Μύδρους εξαπέλυσε από τη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας για «συμμορία» και επιμένοντας στη φράση «μέχρι τέλους», στη συζήτηση για την άσκηση δίωξης σε βάρος του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο πρώην πρωθυπουργός επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Αλέξη Τσίπρα, στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αλλά και στην Ελένη Τουλουπάκη, ενώ η ομιλία του είχε και πολλές προσωπικές και ανθρώπινες αναφορές.

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήθελε να πάει τη χώρα σε εκλογές «με τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της Οικονομίας, υπό την πιο ατιμωτική κατηγορία». «Φανταστείτε να έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ εκλογές με δύο-τρείς από μας προφυλακισμένους!», είπε ο κ. Σαμαράς.

«Να πάει φυλακή ένας Πρωθυπουργός εάν είναι ένοχος. Ναι! Κανένας δεν είναι υπεράνω του Νόμου…Αλλά να πάει στα περίπτερα, κρεμασμένος στα μανταλάκια ως μιζαδόρος, επειδή έτσι θέλουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι, για να τον εξοντώσουν, όχι, ποτέ ! Να παραπεμφθεί με βάση το δόγμα Ρασπούτιν, «στείλτον, κι άσε μετά να τα βρουν τα Δικαστήρια», όχι κύριοι - δεν είναι αυτό Δικαιοσύνη! Είναι ο «νόμος της ζούγκλας»! «Να βάλουμε μέσα δύο-τρείς, για να κερδίσουμε τις εκλογές»!Όχι, κύριοι, δεν είναι αυτό Δημοκρατία. Αυτό βάζει από την πίσω πόρτα τον Ολοκληρωτισμό!», είπε με ένταση ο Αντώνης Σαμαράς.

«Το «ποτέ ξανά», μέσα από τη σημερινή ψηφοφορία, θα υπηρετήσει και την Πολιτική ζωή του τόπου. Δεν είναι ψήφος εκδίκησης! Είναι ψήφος συνείδησης! Είναι ψήφος αποτροπής. Είναι ψήφος απελευθέρωσης από την μαυρίλα και την παρακμή», πρόσθεσε.

Κατονόμασε ως “φυσικούς αυτουργούς” τους εισαγγελείς Διαφθοράς κ.κ. Τουλουπάκη, Ντζούρα και Μανόλη και έκανε λόγο για συγκεκριμένες ευθύνες. «Διακρίνω πως ανησυχείτε και για το ότι θα διερευνηθεί, κάποια στιγμή, και ποιοι άλλοι συμμετείχαν στην «εγκληματική οργάνωση» και πάνω από τον Παπαγγελόπουλο. Δηλαδή, αν ο κ. Τσίπρας, εκτός από «όμηρος» του Παπαγγελόπουλου, ήταν και ο "ιθύνων νους" της σκευωρίας!Εγώ θα επικαλεστώ, λοιπόν, τον ίδιο τον κ.Παπαγγελόπουλο: Είχε πεί πρίν έναν μήνα: «Εγώ αναφερόμουν απευθείας στον Τσίπρα που με εμπιστεύονταν…», είπε ο κ. Σαμαράς.

«Που να ’ξερα ότι η συμμορία είχε επεκτείνει τη δράση της και στο εξωτερικό, ότι είχε "κεντρικό μαγαζί", "παραμάγαζα", outsourcing και ποιος ξέρει τι άλλο. Ήξερα για Παπαγγελόπουλο και Τουλουπάκη, αλλά πού να φανταστώ την άνεση του κ. Παπά που την αποκαλούσε σε τρίτους πότε… "τύπισσα" και πότε "κορίτσι μου"…

Θα έπρεπε να ντρέπεστε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ…Και δεν ντρέπεστε», είπε ο κ. Σαμαράς.

«Τότε νομίζατε ότι με το παρακράτος που οργανώθηκε μέσα στο Μαξίμου - το «μαγαζί» - θα παραλύσετε τα ανακλαστικά της Ελληνικής Δημοκρατίας, θα ελέγξετε τους «αρμούς της εξουσίας» και θα εξοντώσετε τους αντιπάλους σας…Τώρα όμως αποδείχθηκε ότι η Ελληνική Δημοκρατία είναι ισχυρότερη από το παρακράτος σας και από την άθλια συνωμοσία σας», υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Κι εμένα βρήκατε να τα κάνετε αυτά. Το μάτι μου το είχα χάσει, αγνόησα το γιατρό και μπήκα στο αεροπλάνο…Της γυναίκας μου της ζήτησα να μην εργαστεί ως μηχανικός όσο ήμουν Πρωθυπουργός για να μη δώσω καμία αφορμή, σε κανένα κακόβουλο, να πει το παραμικρό…Θέλετε κι άλλα; Το πατρικό μου στην Πύλο, η οικογένειά μου το είχε ήδη πουλήσει, μια γενιά πριν, για την πολιτική. Το σπίτι μου στην Κηφισιά, δηλαδή το σπίτι της Πηνελόπης Δέλτα, το κληρονόμησα από τη μητέρα μου! Αυτή είναι η οικογένειά μου. Η οικογένεια Μπενάκη. Που μόνον έδωσε στην Ελλάδα, δεν πήρε. Αυτές είναι οι ρίζες μου, αυτές με σημάδεψαν, αυτές με εμπνέουν, αυτές υπηρετώ. Και μύγα στο σπαθί μου δεν σηκώνω…Εμένα βρήκατε; Δεν ντρέπεστε;», είπε.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:05 - 22 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.