ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαράζ επαφών Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς για εθνικά θέματα

08:08 - 23 Ιουλ 2020 | Πολιτική
Μπαράζ επαφών Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς για εθνικά θέματα
Ημέρα με πλούσια πολιτική επικαιρότητα είναι η Πέμπτη, καθώς ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής με την τουρκική προκλητικότητα στην κορυφή της ατζέντας.

Με αφορμή την τουρκική Navtex για έρευνες ανοιχτά από το Καστελόριζο απειλήθηκε θερμό επεισόδιο Ελλάδας – Τουρκίας το βράδυ της Τρίτης και οι πολιτικοί αρχηγοί ζήτησαν από το βήμα της Βουλής ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος και ανταποκρίθηκε.

Όπως ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα.

Κατόπιν επικοινωνίας που είχε ο γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, με τα γραφεία των πολιτικών αρχηγών και ορίστηκαν οι εξής συναντήσεις για αύριο: 

  • Στις 12:30, με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αλέξη Τσίπρα,
  • Στις 13:30, με την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά,
  • Στις 18:15, με τον πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο,
  • Στις 19:30, με τον γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Η συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 9:30.

Το βράδυ της Τετάρτης ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στον οποίο έθεσε το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, όσο και αυτό της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Είχαν προηγηθεί οι Navtex της Τουρκίας ανοιχτά στο Καστελόριζο, που λίγο έλειψε να οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο το βράδυ της Τρίτης. Η παρέμβαση της Άνγκελα Μέρκελ ήταν καθοριστική και τα πνεύματα ηρέμησαν, ωστόσο, η ελληνική πλευρά γνωρίζει ότι η Τουρκία θα επανέλθει και ο Έλληνας Πρωθυπουργός προσπαθεί να χτίσει συμμαχίες σε διεθνές επίπεδο.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.