ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Αποτροπή του Oruc Reis και ευρωπαϊκές κυρώσεις

13:45 - 23 Ιουλ 2020 | Πολιτική
Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Αποτροπή του Oruc Reis και ευρωπαϊκές κυρώσεις
Ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος από τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από τον οποίο ενημερώθηκε για τις τουρκικές προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, έκανε λόγο για ανάγκη εθνικής στρατηγικής και συνεννόησης απέναντι στην "επικίνδυνη κλιμάκωση" που επιχειρεί η Άγκυρα.

 Ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις και αμέσως μετά δήλωσε:

"Η χώρα πρέπει να έχει εθνική στρατηγική και αυτό χρειάζεται συνεννόηση".

«Σήμερα με ενημέρωσε ο κ. Μητσοτάκης ενώ ο τουρκικός στόλος κινείται ήδη και έχουν προαναγγελθεί έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Ελπίζουμε οι απειλές να μην πραγματοποιηθούν», υπογράμμισε.

«Το μήνυμα μου στον κ. Μητσοτάκη ήταν ξεκάθαρο: Να αποτρέψετε το Oruc Reis αν επιχειρήσει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας», τόνισε.  

Παράλληλα, σημείωσε ότι είχε τη δυνατότητα να κουβεντιάσει με τον πρωθυπουργό για τη στάση της Ευρώπης. «Η Ευρώπη οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της, είναι ευρωτουρκικές οι διαφορές. Στο ενδεχόμενο που θα υπάρξει κλιμάκωση και όχι αποκλιμάκωση το επόμενο διάστημα, ζήτησα από τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει έκτακτη σύνοδο κορυφής για να συζητηθούν κυρώσεις στην Τουρκία», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Να σημειωθεί πως η συνάντηση των δύο αρχηγών κράτησε για περίπου 1,5 ώρα και είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια μεταξύ τους συνάντηση.

Δείτε ΕΔΩ τον on camera διάλογο που είχαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:11 - 23 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.