ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Πιστεύει σε χάραξη «εθνικής γραμμής» με Τσίπρα-Γεννηματά

17:32 - 23 Ιουλ 2020 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Πιστεύει σε χάραξη «εθνικής γραμμής» με Τσίπρα-Γεννηματά
Θετικά αποτιμά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις συναντήσεις του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, καθώς διέκρινε κλίμα συνεννόησης για εθνική γραμμή απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, «ο γόνιμος διάλογος και η συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων αποτελούν σταθερή επιδίωξη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Το κλίμα αυτό, παρά τις επιμέρους διαφορές, αποτυπώθηκε και στις ουσιαστικές συζητήσεις που έγιναν στη διάρκεια των συναντήσεων».

Το απόγευμα, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη. Η συνάντηση με τον ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα έχει προγραμματιστεί για αύριο στις 9.30 το πρωί.

Τσίπρας: Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για κυρώσεις κατά της Τουρκίας

«Ζήτησα από τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής , προκειμένου να συζητηθούν κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, στον οποίο δήλωσε ότι «οφείλετε να αποτρέψετε το Oruc Reis». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι η διαφορά μας απέναντι στην Τουρκία είναι μία και μόνο, η υφαλοκρηπίδα, δεν υφίσταται άλλη διαφορά.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη και πως γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν, χαρακτηρίζοντας το τουρκολιβυκό σύμφωνο ανυπόστατο και παράνομο.

Γεννηματά: Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να αποτρέψει τον τουρκικό εκβιασμό

Την αποτροπή κάθε εκβιασμού από πλευράς Τουρκίας ζήτησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, μετά τη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε «κρίσιμες» τις στιγμές, καθώς η τουρκική επιθετικότητα κλιμακώνεται επικίνδυνα και προέτρεψε σε ενότητα, νηφαλιότητα, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα.

«Κανένας εκβιασμός με πρόσχημα τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Τουρκίας δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση. Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να τον αποτρέψει», κατέληξε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.