ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξαναζεσταίνεται το πιάτο του ανασχηματισμού

08:44 - 29 Ιουλ 2020 | Πολιτική
Ξαναζεσταίνεται το πιάτο του ανασχηματισμού
Σε κλίμα θερινού ανασχηματισμού κινείται η κυβέρνηση.

Ήδη πληροφορίες διακινούνται στο δημοσιογραφικά γραφεία με ονόματα, εξόδους και αναβαθμίσεις. Βέβαια ο ανασχηματισμός έχει ουσιαστικά ανακοινωθεί πριν αρκετές εβδομάδες από κορυφαία κυβερνητικά χείλη με αναφορές περί διορθωτικών και όχι δομικών παρεμβάσεων. Βέβαια στη συνέχεια είχε με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου παγώσει λόγω ισορροπιών και εξελίξεων.

Τώρα καθώς το «αριθμητήριο» των ημερομηνιών είναι ασφυκτικό ξαναμπαίνει στο κάδρο. Ήδη παρατηρείται μια αποκλιμάκωση με την Τουρκία ενώ ξεκινούν οι θερινές διακοπές. Στη συνέχεια η ΔΕΘ στις αρχές Σεπτέμβρη είναι η καθοριστική ημερομηνία καθώς είθισται η εκάστοτε κυβέρνηση να «ξανασυστήνεται» στους πολίτες με νέο οικονομικό πρόγραμμα και εξαγγελίες για την πορεία της χώρας. Άρα οι επόμενες μέρες και μέχρι αρχές Αυγούστου δίνουν ένα «πάτημα» στον Πρωθυπουργό να κάνει αυτές τις διορθωτικές κινήσεις που θα ήθελε.

Πάντως σε πολλά υπουργεία δεν αναμένονται αλλαγές είτε λόγω εσωκομματικών ισορροπιών είτε λόγω συγκυρίας (Άμυνας, εξωτερικών, οικονομικών). Μένει να φανεί εάν πρόσωπα που είχαν βρεθεί σε κάδρο αρνητικής δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα θα αλλάξουν θέση, άλλα που πρωταγωνίστησαν σε θετικές ενέργειας θα αναβαθμιστούν. ενώ ζήτημα είναι εάν η δημιουργία ενός υπερυπουργείου που θα παίξει βασικό ρόλο στη διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων θα είναι στην προμετωπίδα επιλογών. Επίσης σε σχέση με πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του Πρωθυπουργού ερώτημα είναι εάν θα περάσουν από θέσεις συμβούλων σε πόστα υπουργικά ή από θέσεις υφυπουργών σε θέσεις υπουργών.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.