ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκουρλέτης: Με πρόστιμα αντί μασκών και εκούσια μνημόνια η κυβέρνηση

17:47 - 02 Αυγ 2020 | Πολιτική
Σκουρλέτης: Με πρόστιμα αντί μασκών και εκούσια μνημόνια η κυβέρνηση
"Είναι αναγκαίο να πειστεί ο κόσμος για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας και όχι να τιμωρείται με πρόστιμα", ανέφερε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας την Κυριακή στο MEGATV.

"Πρέπει να πείσουμε, όχι να τιμωρούμε, για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό", υπογράμμισε. "Θα προτιμούσα αυτές τις μέρες, που βλέπω τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την αστυνομία να μπαίνουν μέσα στα λεωφορεία, αντί να μοιράζουν πρόστιμα να μοιράζουν δωρεάν μάσκες. Και δεν είναι μεγάλο το ποσό."

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τους σχεδιασμούς Μπακογιάννη σχετικά με το Μεγάλο Περίπατο: "Φανταστείτε πόσες μάσκες θα μπορούσαμε να πάρουμε εάν είχαμε μία γλάστρα λιγότερη, από αυτές που έχει βάλει ο δήμαρχος Αθηναίων στον “Μεγάλο Περίπατο. Αυτές τις κακόγουστες και ακριβοπληρωμένες γλάστρες."

Το λέω, τόνισε, σαν παράδειγμα για να καταλάβουμε ότι υπάρχουν απλά πράγματα που μπορούν να δείξουν στον κόσμο τι πρέπει να κάνει, αλλά όχι και να τον τιμωρήσουν. Σημασία έχει να πείσουμε τον κόσμο, όπως τον πείσαμε την προηγούμενη φορά. Και να μην είμαστε αντιφατικοί στην πολιτική μας. Έχετε δει ότι άλλα μέτρα ισχύουν, κατά καιρούς, στις εισόδους της χώρας στα χερσαία σύνορα, άλλα για τα τσάρτερ, άλλα για τα πλοία. Όλα αυτά πρέπει να είναι εναρμονισμένα.

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε μεταξύ άλλων, υιοθετεί, εκούσια, μνημονιακά μέτρα χωρίς να βρισκόμαστε σε μνημόνια, μέσω της Επιτροπής Πισσαρίδη. Η οικονομία χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο. Προϋπόθεση η διασφάλιση της εσωτερικής ζήτησης, της απασχόλησης και των εργασιακών σχέσεων.

Δεν αξιοποιήθηκαν οι προηγούμενοι μήνες για να δημιουργηθεί ένα ισχυρό, δημόσιο σύστημα υγείας, επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.