ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ψήνεται» ο (μίνι) ανασχηματισμός από τον Μητσοτάκη

19:25 - 03 Αυγ 2020 | Πολιτική
«Ψήνεται» ο (μίνι) ανασχηματισμός από τον Μητσοτάκη
Πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν πως ο "πολυσυζητημένος" ανασχηματισμός της κυβέρνησης είναι πια θέμα χρόνου να πραγματοποιηθεί.

Με αφορμή τις ανακατατάξεις που φέρνει η απόφαση του πρωθυπουργού να τρέξει μία ειδική επιτροπή το σχέδιο για την απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ, ο ανασχηματισμός θα πραγματοποιηθεί άμεσα. Το αργότερο την Τρίτη. Βασικό πρόσωπο του ανασχηματισμού θα είναι ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, που, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναλαμβάνει τον συντονισμό για το ταμείο ανάκαμψης.

Ήδη έχουν ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, τα τηλεφωνήματα στους υπουργούς και τους υφυπουργούς που μετακινούνται ή που αναλαμβάνουν καθήκοντα.

Οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες και θα αφορούν σε δύο ή τρεις υπουργούς, την αντικατάσταση των υφυπουργών που παραιτήθηκαν και την υφυπουργοποίηση ορισμένων βουλευτών ή γενικών γραμματέων.

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος αναμένεται να καλυφθεί η θέση του υφυπουργού Γεράσιμου Θωμά, ο οποίος παραιτήθηκε για να αναλάβει Γενικός Διευθυντής Φορολογίας και Τελωνειακής Ενωσης στην Κομισιόν.

Αντιθέτως κενή φαίνεται ότι θα μείνει η θέση του επίσης παραιτηθέντος για προσωπικούς λόγους υφυπουργού Δικαιοσύνης Δημητρίου Κράνη.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 19:27 - 03 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.