ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει τις... διορθωτικές κινήσεις

08:09 - 04 Αυγ 2020 | Πολιτική
Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει τις... διορθωτικές κινήσεις
Εντός της Τρίτης θα ανακοινωθούν εκτός απροόπτου οι αποφάσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Από το περιβάλλον του Πρωθυπουργού σημειώνουν πως ουσιαστικά δεν πρόκειται για ανασχηματισμό, αλλά για παρεμβάσεις στο κυβερνητικό σχήμα, οι οποίες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως διορθωτικές κινήσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα τα τηλέφωνα και εκτιμάται πως αυτή τη φορά θα υπάρξουν και οι επίσημες ανακοινώσεις

Με αφορμή τις ανακατατάξεις που φέρνει η απόφαση του πρωθυπουργού να τρέξει μία ειδική επιτροπή το σχέδιο για την απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ, ο ανασχηματισμός θα πραγματοποιηθεί άμεσα. Βασικό πρόσωπο του ανασχηματισμού θα είναι ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, που, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναλαμβάνει τον συντονισμό για το ταμείο ανάκαμψης.

Οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες και θα αφορούν σε δύο ή τρεις υπουργούς, την αντικατάσταση των υφυπουργών που παραιτήθηκαν και την υφυπουργοποίηση ορισμένων βουλευτών ή γενικών γραμματέων.

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος αναμένεται να καλυφθεί η θέση του υφυπουργού Γεράσιμου Θωμά, ο οποίος παραιτήθηκε για να αναλάβει Γενικός Διευθυντής Φορολογίας και Τελωνειακής Ενωσης στην Κομισιόν. Αντιθέτως κενή φαίνεται ότι θα μείνει η θέση του επίσης παραιτηθέντος για προσωπικούς λόγους υφυπουργού Δικαιοσύνης Δημητρίου Κράνη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 επιβεβαιώσε τις πληροφορίες, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως δεν γίνεται ανασχηματισμός, αλλά «διορθωτικές κινήσεις, τις οποίες κάνει ο πρωθυπουργός για την ενίσχυση του κυβερνητικού έργου».

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.