ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέντε «διορθωτικές κινήσεις» Μητσοτάκη- Αναβαθμίστηκαν Σκυλακάκης και Παπαθανάσης

12:12 - 04 Αυγ 2020 | Πολιτική
Πέντε «διορθωτικές κινήσεις» Μητσοτάκη- Αναβαθμίστηκαν Σκυλακάκης και Παπαθανάσης
Σε αναβαθμίσεις προσώπων για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένους σκοπούς του κυβερνητικού έργου προχώρησε την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ρόλο - κλειδί αναλαμβάνει ο κ. Σκυλακάκης.

Ο κ. Σκυλακάκης αναβαθμίζεται συγκεκριμένα σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών αρμόδιο για τη δημοσιονομική πολιτική. Αναλαμβάνει, όπως ήταν ήδη γνωστό, επικεφαλής της ομάδας που θα διαχειριστεί τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αναβαθμίζεται επίσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης. Γίνεται αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Η κα. Ζωή Ράπτη αναλαμβάνει υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας, ενώ ο κ. Νικόλας Ταγαράς είναι ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο οποίος θα προσπαθήσει να σηματοδοτήσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

Τα ευρωπαϊκά κονδύλια συνδέονται άλλωστε με το Περιβάλλον και την Πράσινη Ανάπτυξη και η κυβέρνηση επιθυμεί να δείξει πως θα εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, ανακοινώθηκε η τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου στη θέση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Με τις αλλαγές αυτές, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, επιδιώκεται:

Η αποτελεσματική διαχείριση των αυξημένων κοινοτικών πόρων.

Η ενίσχυση του κόσμου της εργασίας και του ασφαλιστικού συστήματος.

Η οργανωτική ενίσχυση του Υπουργείου Υγείας.

Η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση των προκλήσεων της Κλιματικής Αλλαγής.

Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας που έκανε τις ανακοινώσεις "μπροστά στις προκλήσεις των καιρών, ένα ήδη επιτυχημένο κυβερνητικό σχήμα, δέχεται λειτουργικές βελτιώσεις από τον Πρωθυπουργό για να ανταποκριθεί, ακόμη πιο αποτελεσματικά, στις προσδοκίες των πολιτών".

Η ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης, θα πραγματοποιηθεί αύριο στη μία το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 12:29 - 04 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.