ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης

13:37 - 05 Αυγ 2020 | Πολιτική
Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης
Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελαροπούλου και παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίστηκαν σήμερα από τον Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί.

Ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ως αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Νικόλαος Παπαθανάσης, ως υφυπουργός Υγείας, η Ζωή Ράπτη και ως υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Νικόλαος Ταγαράς.

Αμέσως μετά ορκίστηκε με πολιτικό όρκο ο Παναγιώτης Τσακλόγλου, ως υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Τα νέα μέλη της κυβέρνησης – όπως ανακοινώθηκε- χαρακτηρίζονται ως στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις ενίσχυσης του κυβερνητικού έργου, και όχι σαρωτικές αλλαγές με εκτεταμένο ανασχηματισμό με έμφαση στους τομείς της οικονομίας, της ανάπτυξης, των επιδοτήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης, της εργασίας και της υγείας.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός αποφάσισε:

- Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.
- Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, σε Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. 
- Την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Τσακλόγου στη θέση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.
- Την τοποθέτηση της κας Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση Υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας.
- Την τοποθέτηση του κ. Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.