ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ερντογάν ενημέρωσε τη Μέρκελ και... ξαναβγαίνει στην ανατολική Μεσόγειο

14:42 - 07 Αυγ 2020 | Πολιτική
Ο Ερντογάν ενημέρωσε τη Μέρκελ και... ξαναβγαίνει στην ανατολική Μεσόγειο
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγες ώρες μετά τη συμφωνία Ελλάδας- Αιγύπτου για την ΑΟΖ ανακοίνωσε πως "η Τουρκία επανεκκινεί τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο".

"Η θαλάσσια συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου δεν έχει καμία αξία", τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος για να συμπληρώσει πως η Τουρκία ξεκινά εκ νέου τις εργασίες γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Ερντογάν σημείωσε μάλιστα πως ενημέρωσε σχετικά την Άνγκελα Μέρκελ, η οποία είχε παρέμβει στο τέλος Ιουλίου και είχε ουσιαστικά αποτρέψει θερμό επεισόδιο Ελλάδας- Τουρκίας ανοιχτά του Καστελόριζου.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν "η Μέρκελ με ζήτησε, σταματήσαμε τις εργασίες γεώτρησης. Τώρα ξεκινάμε και πάλι τη γεώτρηση. Ενημερώσαμε τη Μέρκελ για αυτήν την απόφαση". Ο Τούρκος Πρόεδρος θεωρεί πως η Ελλάδα με τη συμφωνία που υπέγραψε με την Αίγυπτο αθέτησε το λόγο της, καθώς διαξάγονταν διερευνητικές επαφές για την έναρξη διαλόγου Αθήνας- Άγκυρας.

{https://twitter.com/anewscomtr/status/1291701217874280448}

Να σημειωθεί πως ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε τις συγκεκριμένες έξω από την Αγιά Σοφιά. Πρόκειται ασφαλώς για την απάντηση της τουρκικής πλευράς στην ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία και εξηγεί τους λόγους που η Τουρκία ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το διάλογο με την Ελλάδα.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 14:57 - 07 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.