ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Συνειδητά» δεν λειτούργησε το 112 στην Εύβοια, λέει η κυβέρνηση

13:22 - 09 Αυγ 2020 | Πολιτική
«Συνειδητά» δεν λειτούργησε το 112 στην Εύβοια, λέει η κυβέρνηση
Καθώς η Εύβοια μετράει τις πληγές της από την κακοκαιρία που έπληξε πολλές περιοχές της, η Πολιτική Προστασία προσπαθεί επίσης να βοηθήσει τους πολίτες, αλλά και να απαντήσει στην κριτική που δέχεται για το αν λειτούργησε σωστά ο κρατικός μηχανισμός.

Τρεις άνθρωποι (ανάμεσά τους και ένα βρέφος οκτώ μηνών) έχασαν τη ζωή τους στην Εύβοια από τη σφοδρή κακοκαιρία κι όμως δεν υπήρξε προειδοποίηση στους κατοίκους με το 112.

Πρόκειται για το ηλεκτρονικό σύστημα, που στέλνει μήνυμα στα κινητά των πολιτών, ώστε να προσέξουν σε έκτακτες περιπτώσεις.

Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας απαντά στη σχετική κριτική πως ήταν «συνειδητή» επιλογή να μη στείλει μηνύματα και πως δεν υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα.

Απλώς, όπως λένε δεν ήθελαν να δημιουργήσουν πανικό στους πολίτες, που μπορεί να έφερνε και χειρότερα αποτελέσματα.

Έκριναν πως τα έκτακτα μετεωρολογικά δελτία, η ενημέρωση από τα ΜΜΕ και τα social media ήταν αρκετά.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Νίκος Χαρδαλιάς λέγοντας πως το «112» δεν είναι διά πάσαν νόσον, είναι  «ένα επιχειρησιακό εργαλείο που καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες». Όπως τόνισε, αν είχε ενεργοποιηθεί μπορεί να είχαμε εκατόμβη νεκρών, αφού η εκκένωση σπιτιών μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη όταν η γύρω περιοχή είναι πλημμυρισμένη.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:19 - 09 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.