ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε διεθνή τηλεδιάσκεψη για τον Λίβανο συμμετέχει ο Μητσοτάκης

13:41 - 09 Αυγ 2020 | Πολιτική
Σε διεθνή τηλεδιάσκεψη για τον Λίβανο συμμετέχει ο Μητσοτάκης
Στην τηλεδιάσκεψη υπό την αιγίδα της Γαλλικής Δημοκρατίας και του ΟΗΕ με αντικείμενο την ενίσχυση του λαού του Λιβάνου, που επλήγη από την φονική έκρηξη της περασμένης Τρίτης στην Βηρυτό θα πάρει μέρος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συμμετοχή του Έλληνα Πρωθυπουργού οριστικοποιήθηκε κατοπιν πρόσκλησης του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Μεταξύ άλλων, στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντελφατάχ Σίσι, o βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντουλάχ II, οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε και της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, o πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας.

Να σημειώσουμε πως τις πρώτες πρωινές ώρες απέπλευσε για το λιμάνι της Βηρυτού το αρματαγωγό «Ικαρία», με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, κατόπιν έγκρισης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου και σε συνεργασία με τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο συνδρομής της Ελλάδας στο Λίβανο.

Η μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού μεταφέρει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Ε.Δ., φαρμακευτικό υλικό καθώς και υλικά που έχει συγκεντρώσει το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.