ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με αντί-Navtex απαντά η Ελλάδα στην Τουρκία

13:20 - 10 Αυγ 2020 | Πολιτική
Με αντί-Navtex απαντά η Ελλάδα στην Τουρκία
Με αντί-NAVTEX απάντησε η Ελλάδα στην Τουρκία μετά την νέα παράνομη τουρκική οδηγία της Αγκύρας που εξέδωσε νωρίτερα για σεισμικές έρευνες του Oruc Reis ανοιχτά του Καστελόριζου.

Αυτή είναι η βασική απόφαση που έλαβε το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας, με αφορμή την κίνηση τουρκικών ερευνητικών, συνοδεία πολεμικών πλοίων, ανοιχτά του Καστελόριζου.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα και παρακολουθούν τις κινήσεις των Τούρκων και "απαντούν" με αντί-Navtex.

«Συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε επισκόπηση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και εξετάστηκαν οι τρόποι αντίδρασης στην τουρκική προκλητικότητα», αναφέρει η "τυπική" ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το τέλος της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ.

Στο μεταξύ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει διεθνείς επαφές για το θέμα. Επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ενώ το απόγευμα στις 17.00 έχει προγραμματιστεί επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Γενικό Γραμματέα του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:53 - 10 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.