ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Έντονος προβληματισμός για τις εξελίξεις με την Τουρκία

15:32 - 10 Αυγ 2020 | Πολιτική
Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Έντονος προβληματισμός για τις εξελίξεις με την Τουρκία
Εντολή στους τομεάρχες Εξωτερικών και Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσουν άμεση ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς έδωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, μετά τις τελευταίες κινήσεις της Τουρκίας και το έκτακτο ΚΥΣΕΑ.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, στην αξιωματική αντιπολίτευση επικρατεί «έντονος προβληματισμός», που κορυφώθηκε από την τουρκική NAVTEX και τις εξαγγελίες Ερντογάν για γεωτρήσεις στην περιοχή του Καστελόριζου. Προβληματισμός που εντάθηκε περαιτέρω με την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και τις πληροφορίες για άμεση ανάκληση αδειών των ενστόλων.

Παρότι η Βουλή έχει διακόψει τις εργασίες λόγω της θερινής ανάπαυλας και οι βουλευτές απουσιάζουν σε διακοπές, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Δεν αποκλείεται δε, να γίνει τηλεδιάσκεψη μετά την ενημέρωση που θα έχουν οι Γιώργος Κατρούγκαλος και Θοδωρής Δρίτσας από τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, αντίστοιχα.

Για το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει:

«Η Τουρκία οφείλει να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο, να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες και να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου για την επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα σε σχέση με την υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ.

Αναμένουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την παρεμπόδιση οποιουδήποτε τουρκικού ερευνητικού σκάφους επιχειρήσει να προβεί σε παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όπως έχει συμβεί και κατά το παρελθόν».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:41 - 10 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.