ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιοι χρειάζονται αρνητικό τεστ για να εισέλθουν στην Ελλάδα

17:23 - 10 Αυγ 2020 | Πολιτική
Ποιοι χρειάζονται αρνητικό τεστ για να εισέλθουν στην Ελλάδα
Πιο αυστηρή γίνεται η είσοδος στην Ελλάδα από ορισμένες χώρες που εμφανίζουν έξαρση του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη Δευτέρα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ανάμεσα στα οποία υπάρχουν και ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε πως:

-Με βάση την πορεία και την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε ότι από τις 17/8 για την είσοδο στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό (PCR test), που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τις εξής χώρες: Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία και Ολλανδία.

Σε ό,τι αφορά τα χερσαία σύνορα, από τις 17/8 καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει επίσης να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα. Η υποχρέωση προσκόμισής του συμπεριλαμβάνει επίσης τους Έλληνες πολίτες και τους έχοντες άδειες διαμονής. Το τεστ πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.

Επίσης, από τις 16/8 μπαίνει πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. Συγκεκριμένα, από τις 16/8 θα επιτρέπεται η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα.

 
Τελευταία τροποποίηση στις 17:39 - 10 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.