ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαξίμου: Σταθερή επιδίωξη η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων

15:42 - 11 Αυγ 2020 | Πολιτική
Μαξίμου: Σταθερή επιδίωξη η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων
Ολοκληρώθηκε ο γύρος τηλεφωνικών επαφών του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης.

Σταθερή επιδίωξη του πρωθυπουργού είναι η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και ο εποικοδομητικός διάλογος για τα εθνικά θέματα.

Σημειώνεται ότι μετά τη συνομιλία με τον κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως είναι απολύτως απαραίτητη η χάραξη εθνικής στρατηγικής και ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία.

Πρόκειται για θέμα, το οποίο συζητήθηκε στη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και αποφασίστηκε να επισημοποιηθεί το αίτημα από ελληνικής πλευράς.

Παράλληλα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά επεσήμανε, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μητσοτάκη, ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει έμπρακτη αμφισβήτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων από την Τουρκία. Επίσης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει εθνικό χρέος να την αποτρέψει ώστε να μην δημιουργηθούν τετελεσμένα, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να μην επιστρέπει σε ΝΑΤΟ και ΕΕ να συνεχίσουν να κρατούν στάση αδράνειας.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:49 - 11 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.