ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Αληθινός φίλος της Ελλάδας ο Μακρόν

08:08 - 13 Αυγ 2020 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Αληθινός φίλος της Ελλάδας ο Μακρόν
Μήνυμα στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για την στήριξή του στο θέμα της τουρικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω ανάρτησής του στο twitter.

Το μήνυμα, γραμμένο στα γαλλικά, αναφέρει: «Ευχαριστώ τον πρόεδρο Μακρόν για την αλληλεγγύη του. Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι αληθινός φίλος της Ελλάδας, αλλά κι ένθερμος υπερασπιστής των ευρωπαϊκών αξιών και του διεθνούς δικαίου».

{https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1293683465506951169}

 

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ηγέτες συνομίλησαν τηλεφωνικά και ο κ. Μακρόν προέβη σε δήλωση στήριξης προς τη χώρα μας, στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία και τονίζοντας ότι η Γαλλία θα ενισχύσει προσωρινά τη στρατιωτική παρουσία της στη Μεσόγειο για να δείξει ότι το διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνεται σεβαστό. Πρόσθεσε ότι θα αυξηθεί η στρατιωτική παρουσία της Γαλλίας στη Μεσόγειο, σε συνεργασία με άλλους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος είχε επαφές και με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αλ Σίσι, προχώρησε χθες σε έκτακτο διάγγελμα στο Μέγαρο Μαξίμου, διαμηνύοντας ότι η Ελλάδα δεν απειλεί αλλά και δεν εκβιάζεται. Μάλιστα προειδοποίησε πως ο κίνδυνος ατυχήματος είναι υπαρκτός και κατέστησε υπεύθυνη γι' αυτό την Τουρκία, την οποία κάλεσε να συμμορφωθεί στο διεθνές δικαίο και να προσέλθει σε έναν καλόπιστο διάλογο.

Διπλωματικός «πυρετός»

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μεταβαίνει σήμερα στο Ισραήλ, ενώ αύριο και μετά το τετ α τετ με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρυ Πάιατ, θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάικ Πομπέο, στη Βιέννη. 

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τις κυρώσεις εναντίον της Άγκυρας να υπάρχουν στο τραπέζι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.