ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλ Σίσι: «Κλειδί» η συμφωνία Αιγύπτου-Ελλάδας για την ΑΟΖ

10:31 - 13 Αυγ 2020 | Πολιτική
Αλ Σίσι: «Κλειδί» η συμφωνία Αιγύπτου-Ελλάδας για την ΑΟΖ
«Ιστορική εξέλιξη στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Αιγύπτου», η οποία ενισχύει την «ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», χαρακτήρισε η αιγυπτιακή Προεδρία την υπογραφή της συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών.

Σε ανακοίνωση που εξεδόθη μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Αιγύπτιου προέδρου Aμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι με τον έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζεται ότι η συμφωνία της 6ης Αυγούστου συμβάλλει στην επίτευξη της «ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», δίνοντας τη δυνατότητα στις δύο χώρες «να εκμεταλλευτούν τους φυσικούς τους πόρους για την επίτευξη των συμφερόντων των δύο φίλων λαών».

Οπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας, πρέσβης Μπάσαμ Ράντι, κατά την επικοινωνία Αλ Σίσι – Μητσοτάκη, υπήρξε επίσης ανταλλαγή απόψεων για περιφερειακά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με αρνητικό πρωταγωνιστή την Τουρκία.

Στην ανακοίνωση της αιγυπτιακής Προεδρίας, τονίζεται τέλος, ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη εντατικοποίησης του συντονισμού, λαμβάνοντας υπόψη τη συνοχή των συμφερόντων και των κοινών θέσεων μεταξύ των δύο χωρών. 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:32 - 13 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.