ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα αναφορά Ερντογάν σε «επεισόδιο» με το Oruc Reis

14:26 - 14 Αυγ 2020 | Πολιτική
Νέα αναφορά Ερντογάν σε «επεισόδιο» με το Oruc Reis
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανήλθε με δηλώσεις του στο "επεισόδιο" ανάμεσα σε ελληνική και τουρκική φρεγάτα στην ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία με διαρροές τις προηγούμενες ημέρες άφηνε να εννοηθεί πως υπήρξε επεισόδιο με αφορμή την διεξαγωγή ερευνών από το Oruc Reis.

Ο Ερντογάν, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες, είπε την Πέμπτη πως η Τουρκία είχε προειδοποιήσει πως δεν θα ανεχθεί παρενόχληση του Oruc Reis και "πήραν την απάντησή τους".

Την Παρασκευή επανήλθε στο θέμα λέγοντας πως «η τουρκική φρεγάτα TCG Kemalreis απέτρεψε μια μικρή αψιμαχία, καθώς το ελληνικό ναυτικό προσπάθησε να παρενοχλήσει το σεισμικό σκάφος μας, Oruç Reis. Τώρα, όμως έχουν υποχωρήσει στο λιμάνι τους».

Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας πως  "η Ελλάδα δεν θα πρέπει να προκαλεί το "Ορούτς Ρέις” στην ανατολική Μεσόγειο, όπως έκανε στο παρελθόν, διαφορετικά θα πάρει απάντηση. 

Εκτός αυτού ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάλεσε επίσης την Ε.Ε. να μην "παραχαϊδεύει" πια την Ελλάδα κι αντιθέτως να υποστηρίξει τη διπλωματία και την κοινή λογική.

Τέλος απευθυνόμενος στη Γαλλία είπε ότι θα πρέπει να απέχει από βήματα που θα κλιμακώσουν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Το ελληνικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του για το θέμα ούτε επιβεβαίωσε, ούτε αρνήθηκε και είπε πως θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους εταίρους για το τι πραγματικά συνέβη.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:36 - 14 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.