ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβούλιο ΥΠΕΞ ΕΕ: Πλήρης αλληλεγγύη στην Ελλάδα-Κυρώσεις για Τουρκία «προσεχώς»

18:59 - 14 Αυγ 2020 | Πολιτική
Συμβούλιο ΥΠΕΞ ΕΕ: Πλήρης αλληλεγγύη στην Ελλάδα-Κυρώσεις για Τουρκία «προσεχώς»
Την πλήρη υποστήριξή τους στην Ελλάδα εξέφρασαν οι 27 υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο έκτακτο συμβούλιο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής με τηλεδιάσκεψη και μεταξύ άλλων συζήτησε την κρίση στην ανατολική Μεσόγειο.

Το ενδεχόμενο ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Τουρκίας, όπως αναμενόταν, θα συζητηθεί στο επόμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις 28 Αυγούστου. 

Κατά την τηλεδιάσκεψη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας παρουσίασε στους ομολόγους του ντοκουμέντα για την επακούμβηση της ελληνικής φρεγάτας Λήμνος με τουρκική στην περιοχή άνωθεν της ελληνικής υφαλοκρηπίδας όπου κινείται το Ορούτς Ρέις. 

Υπέρ των ελληνικών θέσεων τάχθηκαν κατά την τηλεδιάσκεψη, οι Γαλλία, Αυστρία, Ιρλανδία, Πολωνία και Ιταλία.

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκαν επίσης οι προεδρικές εκλογές της Λευκορωσίας, οι εξελίξεις στον Λίβανο μετά τις πολύνεκρες καταστροφικές εκρήξεις στη Βηρυτό και η κατάσταση στη Βενεζουέλα.

Μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης των 27, ο κ. Δένδιας είχε συνάντηση με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στη Βιέννη, όπου και βρίσκεται.

Mάας: Να σταματήσουν οι προκλήσεις και να γίνει διάλογος

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών λίγο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες του Συμβουλίου τόνισε την ανάγκη να τερμαστιστούν οι προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και σε ανάρτησή του στο twitter επανέλαβε την πρόταση του Βερολίνου για διάλογο μετάξύ Αθήνας και Άγκυρας.

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια πολιτική λύση μέσω απευθείας διαλόγου μεταξύ των εμπλεκομένων μερών», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, αναφερόμενος στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:47 - 14 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.