ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι τουρκικές προκλήσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Παναγιωτόπουλου-Πάιατ

20:28 - 14 Αυγ 2020 | Πολιτική
Οι τουρκικές προκλήσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Παναγιωτόπουλου-Πάιατ
Με τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, συναντήθηκε την Παρασκευή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν οι προκλήσεις ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο μετά την τουρκική παραβατική συμπεριφορά, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε ο ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνας ασφαλείας και σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο και συζητήθηκαν νέες πρωτοβουλίες για την εμβάθυνση των διμερών αμυντικών και αμυντικο-τεχνικών σχέσεων, αξιοποιώντας τις νέες δυνατότητες, μετά το πρωτόκολλο τροποποίησης της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδος - ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Βενιαμίν Γκαντζ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΜ, με τον κ. Γκαντζ ο Έλληνας υπουργός συζήτησε την κατάσταση και τις προκλήσεις ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, από τις παράνομες και αποσταθεροποιητικές ενέργειες της Τουρκίας, σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.