ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χατζηβασιλείου: «Ασπίδα» στις τουρκικές προκλήσεις το Συμβούλιο των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ

12:26 - 15 Αυγ 2020 | Πολιτική
«Ασπίδα» απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις κατάφερε να βάλει η χθεσινή τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπως δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, διεθνολόγος και Γραμματέας της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100.3, ο κ. Χατζηβασιλείου πρόσθεσε ότι ο μαραθώνιος επαφών του υπουργείου Εξωτερικών έφερε θετικά αποτελέσματα

Ο ίδιος μάλιστα υπογράμμισε ότι το κείμενο των συμπερασμάτων είναι θετικό και υποστηρικτικό και το μήνυμα της Ευρώπης είναι το τρίπτυχο «αλληλεγγύη, αποκλιμάκωση και διάλογος». 

Κληθείς δε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα περί γερμανικών διαφωνιών με αφορμή τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για τον καθορισμό ΑΟΖ, ο κ. Χατζηβασιλείου επισήμανε ότι η Άνγκελα Μέρκελ και η γερμανική κυβέρνηση δεν κρύβουν την επιλογή για αποκλιμάκωση της έντασης και δε σταματούν να χαρακτηρίζουν προκλητικές τις κινήσεις της Τουρκίας.

Τέλος, υποστήριξε ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, παρουσίασε στους ομολόγους του στοιχεία και αποδείξεις ότι η Τουρκία παίζει συνέχεια με τη φωτιά, αναφερόμενος στο περιστατικό με την επακούμβηση των δύο φρεγατών. 

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.