ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Κύπρο την Τρίτη ο Δένδιας- Επαφές με Αναστασιάδη, Χριστοδουλίδη

15:52 - 17 Αυγ 2020 | Πολιτική
Στην Κύπρο την Τρίτη ο Δένδιας- Επαφές με Αναστασιάδη, Χριστοδουλίδη
Στην Κύπρο θα μεταβεί αύριο, Τρίτη 18 Αυγούστου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Οι συνομιλίες θα εστιασθούν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα, καθώς και στη συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου, σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και στο πλαίσιο των τριμερών συνεργασιών με χώρες της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, ο κ. Δένδιας είχε συνάντηση με τον ομόλογό του των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στη Βιέννη. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η τουρκική παραβατικότητα, καθώς και η εταιρική σχέση Ελλάδας - ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα Δένδια

Για τις 11.30 το πρωί της Τρίτης (18/08) έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Προεδρική κατοικία στο Τρόοδος.

Στις 13.30 το μεσημέρι, ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας θα γίνει δεκτός στο υπουργείο Εξωτερικών από τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη με τον οποίο θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση, ενώ στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το φως της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης της τουρκικής παραβατικότητας, με έμφαση στον συντονισμό ενεργειών και δράσεων σε όλα τα επίπεδα για αντιμετώπισή της.

Μετά το πέρας των διαβουλεύσεων, οι κ.κ. Χριστοδουλίδης και Δένδιας θα παραχωρήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:04 - 17 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.