ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα «μαζεύει» ο Διακόπουλος:Το Oruc Reis επιχείρησε να διεξάγει έρευνες

14:51 - 18 Αυγ 2020 | Πολιτική
Τα «μαζεύει» ο Διακόπουλος:Το Oruc Reis επιχείρησε να διεξάγει έρευνες
Διευκρινιστική δήλωση έκανε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος, μετά τις έντονες αντιδράσεις, που προκάλεσαν σημερινές δηλώσεις του για το Oruc Reis.

Ειδικότερα, ο Α. Διακόπουλος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή υποστήριξε ότι «το Oruc Reis έχει κάνει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και δεν θα πρέπει να κοροϊδευόμαστε».

Στη διευκρινιστική του δήλωση ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού υποστηρίζει ότι η αναφορά του αφορούσε «προσπάθεια» ερευνών, σύμφωνα και με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, όχι όμως, «πραγματοποίηση», με προφανή στόχο την επίδειξη σημαίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX.

Αναλυτικά η διευκρινιστική δήλωση του Αλέξανδρου Διακόπουλου:

«Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής, αναφορικά με τις πρωινές μου δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Καταρχάς, σημείωσα ότι δεν θα αναφερθώ στην τακτική κατάσταση και ότι αυτή δεν είναι η αρμοδιότητά μου.

Ως εκ τούτου, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η αναφορά μου αφορούσε «προσπάθεια» ερευνών, σύμφωνα και με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, όχι όμως, «πραγματοποίηση», με προφανή στόχο την επίδειξη σημαίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX.

Διευκρίνισα επίσης πως επιχείρησε να διεξάγει έρευνες και διέκοψε, εφόσον εξαρχής ο πραγματικός στόχος της Τουρκίας δεν ήταν η πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών. Η Ελλάδα έχει τη στρατηγική και διπλωματική πρωτοβουλία και διαμορφώνει τις εξελίξεις με τις κινήσεις της».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:56 - 18 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.