ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραιτήθηκε ο Διακόπουλος από σύμβουλος του πρωθυπουργού

20:43 - 19 Αυγ 2020 | Πολιτική
Παραιτήθηκε ο Διακόπουλος από σύμβουλος του πρωθυπουργού
Την παραίτησή του από τη θέση του συμβούλου ασφαλείας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, υπέβαλε ο Αλέξανδρος Διακόπουλος μετά τις δηλώσεις περί ερευνών του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Orus Reis, τις οποίες στη συνέχεια ανασκεύασε.

«Η χθεσινή δήλωσή μου προκάλεσε σύγχυση και δημιούργησε πρόβλημα στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε πρόθεσή μου.

Έχω υπηρετήσει την πατρίδα επί δεκαετίες κι έχω μάθει πάντα να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Ως εκ τούτου υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού. Θα συνεχίσω να βοηθώ την πατρίδα και την κυβέρνηση με όποιο τρόπο μπορώ, όπως έκανα μέχρι τώρα» δήλωσε ο κ. Διακόπουλος.

Ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση και ευχαρίστησε τον κ. Διακόπουλο για τις υπηρεσίες του.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Διακόπουλος σχολίασε, την Τρίτη, τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και αναφερόμενος στο Oruc Reis, επεσήμανε ότι «έχει κάνει έρευνες, μην κοροϊδευόμαστε, αλλά είναι λίγο πιο πολύπλοκο το θέμα».

Μετά από λίγη ώρα ανασκεύασε, υποστηρίζοντας ότι η αναφορά του αφορούσε «προσπάθεια» ερευνών, σύμφωνα και με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, όχι όμως, «πραγματοποίηση», με προφανή στόχο την επίδειξη σημαίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:51 - 19 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.