ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρβιτσιώτης: Δεν μπορεί να γίνει διάλογος υπό την απειλή όπλων

10:52 - 20 Αυγ 2020 | Πολιτική
Βαρβιτσιώτης: Δεν μπορεί να γίνει διάλογος υπό την απειλή όπλων
«Τα πάντα βρίσκονται στο τραπέζι και το θέμα των κυρώσεων και οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας». Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στον ρ/σ του ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης.

«Το μήνυμα της Ευρώπης προς την Τουρκία πρέπει να είναι ισχυρό: Δεν μπορεί να έχει προνομιακή σχέση με την ΕΕ και την ίδια στιγμή να αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας», τόνισε.

Σχετικά με την χθεσινή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι έγινε αντιληπτό πως η τουρκική προκλητικότητα θα είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει τα κεντρικά ευρωπαϊκά όργανα όλο το επόμενο διάστημα.

Σχολίασε, δε, τη φράση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ότι «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι», υπογραμμίζοντας πως σημαίνει ότι ανοίγει ένας φάκελος που περιλαμβάνει και την υπόθεση των κυρώσεων αλλά και την υπόθεση της υποβάθμισης των σχέσεων Ευρώπης-Τουρκίας.

Τέλος, ερωτηθείς εάν μπορεί η Ελλάδα να ξαναπιάσει το νήμα του διαλόγου με την Τουρκία απάντησε πως το μήνυμα του πρωθυπουργού προς την Τουρκία ήταν ξεκάθαρο και ότι η Ελλάδα είναι πάντα ταγμένη στην επίλυση των διαφορών μέσω του διαλόγου. «Διάλογος, όμως, δεν μπορεί να γίνει υπό την απειλή των όπλων και υπό καθεστώς εκβιασμού», υπογράμμισε.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:35 - 20 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.