ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέτσας: Στις 26 Αυγούστου η κύρωση των συμφωνιών με Ιταλία-Αίγυπτο

13:28 - 20 Αυγ 2020 | Πολιτική
Πέτσας: Στις 26 Αυγούστου η κύρωση των συμφωνιών με Ιταλία-Αίγυπτο
Κατατίθενται σήμερα στη Βουλή οι συμφωνίες με Αίγυπτο και Ιταλία για την οριοθέτηση ΑΟΖ.

Όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στόχος είναι οι συμφωνίες να συζητηθούν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής την προσεχή Δευτέρα και να κυρωθούν από την Ολομέλεια την Τετάρτη, 26 Αυγούστου.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, «δεν παίζουμε το παιχνίδι της στρατιωτικοποίησης που επιδιώκει η Τουρκία, αλλά απαντάμε με ψυχραιμία, επιχειρησιακή ετοιμότητα και εθνική αυτοπεποίθηση στις προκλήσεις. Ενεργοποιούμε τη διπλωματία μας, ενημερώνουμε φίλες χώρες, κινητοποιούμε συμμάχους και εταίρους. Η Ελλάδα παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο και τις αρχές καλής γειτονίας».

Κορονοϊός

Σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «η χώρα μας ήταν και παραμένει σε καλύτερο επιδημιολογικό επίπεδο, σε σύγκριση με άλλες χώρες, παρά την έξαρση που παρατηρείται ξανά τις τελευταίες εβδομάδες παγκοσμίως».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέθεσε γραφήματα προκειμένου να καταδείξει, όπως είπε, ότι «αυτή η καλύτερη επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα έναντι άλλων χωρών, απαντά σε όλους εκείνους που προσπαθούν να καλλιεργήσουν την εικόνα ότι «το πράγμα ξεφεύγει στη χώρα μας». Και είναι κρίσιμο να το συνειδητοποιήσουμε όλοι μας».

Απέδωσε δε την αύξηση των κρουσμάτων τον τελευταίο μήνα στην χαλάρωση στο εσωτερικό και στον εφησυχασμό και «αυτόν προσπαθούμε να αποτινάξουμε, με τα συνεχή μηνύματά μας και τα πρόσθετα μέτρα που λάβαμε τις τελευταίες εβδομάδες».

Ο κ. Πέτσας έκανε γνωστό ότι η κυβέρνηση αποφάσισε τη διενέργεια προληπτικών τεστ για κορονοϊό στους εργαζόμενους σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, τρόλεϊ και αστικά λεωφορεία, που επιστρέφουν από διακοπές σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, ή που εμφανίζουν συμπτώματα. Ταυτόχρονα, όπως είπε, «επειδή η μετάδοση του ιού, όπως δείχνουν τα στοιχεία, οφείλεται πρωτίστως στην εγχώρια κυκλοφορία και στη μη τήρηση των απαιτούμενων προφυλάξεων, η Κυβέρνηση αφενός εντείνει τους ελέγχους και αφετέρου επαναλαμβάνει την υποχρέωση όλων να τηρήσουμε αυστηρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί».

Στο Thessaloniki HELEXPO Forum το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης

Ο κ. Πέτσας γνωστοποίησε, επίσης, ότι «με δεδομένο ότι λόγω του κορονοϊού δεν θα πραγματοποιηθεί η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το οικονομικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης και τα μέτρα που θα συνοδεύουν την υλοποίησή του, στο πλαίσιο του πολιτικο-οικονομικού “Thessaloniki HELEXPO Forum” το διήμερο 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2020».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.