ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέσα στο 2020 καταργείται η διαμονή αιτούντων άσυλο σε ξενοδοχεία

15:16 - 20 Αυγ 2020 | Πολιτική
Εντός του 2020 αναμένεται να καταργηθεί η διαμονή αιτούντων άσυλο σε ξενοδοχεία, όπως διαβεβαιώνει με ανακοίνωσή του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης. Στην ίδια ανακοίνωση, ο υπουργός βάζει στο στόχαστρο τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη.

Πιο αναλυτικά:

«Ο κ. Πολάκης με το συνηθισμένο προσβλητικό ύφος - που τον χαρακτηρίζει- και την γνωστή άγνοιά του, για μία ακόμη φορά παραποιεί την πραγματικότητα και επιλέγει να “κρύβεται” πίσω από αναρτήσεις στο Facebook, αποφεύγοντας συστηματικά την Βουλή.

Το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου ανανεώνει υφιστάμενες συμβάσεις που έληξαν τον Ιούλιο, 27 ξενοδοχείων στη Δομή Βόλβης με μείωση 30,6% και 9 στη Δομή Γρεβενών με μείωση 5,3% μεσοσταθμικά, ενώ στο τέλος των εν λόγω συμβάσεων τον Φεβρουάριο του 2021 και οι δομές αυτές θα κλείσουν και οι συμβάσεις δε θα ανανεωθούν.

Να σημειωθεί πάντως ότι η διαμονή αιτούντων άσυλο σε ξενοδοχεία, πολιτική που ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ, είναι πράγματι ακριβή και για αυτό καταργείται εντός του 2020. Ήδη έχουν κλείσει έξι ξενοδοχειακές δομές στα Γρεβενά έως τις 14/8/2020.

Έχω πολλές φορές ζητήσει από τον κ. Πολάκη να έρθει στη Βουλή για όποιο θέμα θέλει, αλλά σκοπίμως συνεχίζει να το αποφεύγει και προτιμά το Facebook.

Είμαι πάντα ανοικτός σε κριτική, αλλά δεν έχω ανοχή σε προσβλητικά σχόλια. Έχει και η χυδαιότητα τα όριά της».

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.