ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυβερνητική αντίδραση για τη μετατροπή της Μονής σε τζαμί

13:06 - 21 Αυγ 2020 | Πολιτική
Κυβερνητική αντίδραση για τη μετατροπή της Μονής σε τζαμί
Στην ανάληψη κάθε διαθέσιμης διπλωματικής και νομικής ενέργειας για τη μετατροπή της Μονής στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί θα προχωρήσει η Ελλάδα, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η Ελλάδα θέλει να έχει πάντα σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία και πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε παρέμβαση από το εξωτερικό είναι θετική, αρκεί να καταλήγει στην έμπρακτη αποκλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας.

Για τη μετατροπή της Μονής της Κωνσταντινούπολης σε τζαμί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι είναι ένα ζήτημα που σταθμίζεται από όλους. «Θα κάνουμε οποιαδήποτε διπλωματική και νομική ενέργεια για το ζήτημα αυτό. Πρόκειται για ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς», επεσήμανε.

Σχετικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Πέτσας είπε ότι η Ελλάδα καθορίζει τις θαλάσσιες ζώνες με τις συμφωνίες της με Ιταλία και Αίγυπτο.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής δημοσιεύτηκε το τουρκικό ΦΕΚ με το οποίο θα εφαρμοστεί άμεσα η απόφαση για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας («Εκκλησία του Αγίου Σωτήρος εν τη Χώρα») στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί.

Έντονη ήταν η αντίδραση και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος χαρακτήρισε τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί ως «ερντογανική βαρβαρότητα».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:16 - 21 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.