ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχολεία: Στο «τραπέζι» το άνοιγμα στις 14 Σεπτεμβρίου-Σήμερα οι ανακοινώσεις

08:12 - 24 Αυγ 2020 | Πολιτική
Σχολεία: Στο «τραπέζι» το άνοιγμα στις 14 Σεπτεμβρίου-Σήμερα οι ανακοινώσεις
Μία εβδομάδα αργότερα, σε σχέση με αυτήν που είχε προγραμματιστεί, φαίνεται να πηγαίνει το άνοιγμα των σχολείων, με δεδομένη την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρας μας.

Αντί δηλαδή τα σχολεία να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, όπως είχε ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, οι μαθητές φαίνεται ότι θα επιστρέψουν στα θρανία στις 14 Σεπτεμβρίου. 

Κι αυτό γιατί οι λοιμωξιολόγοι, που βλέπουν ότι τα κρούσματα κορονοϊού καθημερινά είναι πάνω από 200, έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση τα σχολεία να ανοίξουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες αργότερα από την επιστροφή και όλων των εκδρομέων του καλοκαιριού, κάτι που υπολογίζεται ότι θα γίνεται στα τέλη Αυγούστου. 

Τα κρίσιμα ερωτήματα που έχουν οι γονείς και οι μαθητές είναι τα εξής: Πώς και πού δηλαδή τα παιδιά θα φορούν μάσκα και αν θα τη φορούν στα διαλείμματα και πώς οι μαθητές θα κάνουν διάλειμμα.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στις ανακοινώσεις που θα κάνει τη Δευτέρα, 24 Αυγούστου, στις 16:00 από το υπουργείο Παιδείας θα δώσει απαντήσεις τόσο για την ημερομηνία της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία όσο και για το πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία.

Τελευταία τροποποίηση στις 07:58 - 24 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.