ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακάρ: Η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου δεν έχει καμία νομική ισχύ

08:45 - 24 Αυγ 2020 | Πολιτική
Ακάρ: Η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου δεν έχει καμία νομική ισχύ
Σε νέες προκλητικές κατά της χώρας μας δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, υποστηρίζοντας ότι οι θέσεις της χώρας μας είναι «παράλογες» και πως η συμφωνία για την ΑΟΖ Ελλάδας και Αιγύπτου είναι «άκυρη».

Μιλώντας στην εκδήλωση για νέα ναυτικά συστήματα και πλοία που ετοιμάζει  η Τουρκία, ο Χουλουσί Ακάρ υποστήριξε ότι «οι μονόπλευρες απαιτήσεις και πρακτικές της Ελλάδας να φροντίζει μόνο για τα δικά της συμφέροντα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, δηλ. η στρατικοποίηση των νησιών, η απαίτηση για 10 μίλια εναέριου χώρου, η απαίτηση το Καστελόριζο, ένα μικρό νησί, να έχει 40 χιλιάδες τ.χλμ. ζώνη θαλάσσιας δικαιοδοσίας δεν συνάδει με τη λογική, το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας».

Μάλιστα ο Ακάρ συμπλήρωσε πως «κανείς δεν μπορεί να φυλακίσει την Τουρκία, η οποία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο».

Όπως μεταδίδει του τουρκικό πρακτορείο Anadolu, αναφερόμενος στη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επανέλαβε ότι δεν έχει καμία νομική ισχύ για την Άγκυρα.

«Για εμάς είναι άκυρη η δήθεν συμφωνία μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας, είναι ενάντια στα συμφέροντα των δύο λαών και θα χάσουν οι λαοί και των δύο χωρών. Αυτή η συμφωνία πραγματικά αποτελεί αδικία και για τους δύο λαούς» υπογράμμισε.

Από τα βέλη του Χουλουσί Ακάρ δεν ξέφυγε ούτε η Γαλλία, δηλώνοντας για άλλη μια φορά ότι δεν έχει καμία δουλειά στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η στρατιωτική παρουσία χωρών στην Ανατολική Μεσόγειο, που δεν έχουν σχέση με την περιοχή, οι δηλώσεις και οι ενέργειές τους είναι ενάντια στο πνεύμα της συμμαχίας. Αυτά που λένε δεν έχουν νομική βάση.

Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τόσο τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ όσο και της χώρας μας και να μην επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο», διαμήνυσε άλλη μια φορά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:11 - 24 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.