ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις 16.00 οι ανακοινώσεις Κεραμέως για τα σχολεία-Αγωνία γονέων

14:28 - 24 Αυγ 2020 | Πολιτική
Στις 16.00 οι ανακοινώσεις Κεραμέως για τα σχολεία-Αγωνία γονέων
Στις 16.00 αναμένεται με αγωνία από χιλιάδες γονείς και εκπαιδευτικούς η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, διά στόματος της υπουργού, Νίκης Κεραμέως, σχετικά με την ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς και τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθούν μαθήματα και διαλείμματα εν μέσω γενικής αύξησης των κρουσμάτων.

Η ενημέρωση, που θα πραγματοποιηθεί από το υπουργείο Παιδείας, αναμένεται με ενδιαφέρον γιατί οι λοιμωξιολόγοι, που βλέπουν ότι τα κρούσματα κορονοϊού καθημερινά είναι πάνω από 200, έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση τα σχολεία να ανοίξουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες αργότερα από την επιστροφή και όλων των εκδρομέων του καλοκαιριού, κάτι που υπολογίζεται ότι θα γίνεται στα τέλη Αυγούστου. 

Παράλληλα, τα κρίσιμα ερωτήματα που έχουν οι γονείς και οι μαθητές είναι τα εξής: Πώς και πού δηλαδή τα παιδιά θα φορούν μάσκα και αν θα τη φορούν στα διαλείμματα και πώς οι μαθητές θα κάνουν διάλειμμα.

Υπογραφή της απόφασης για τις μάσκες στα σχολεία

Υπεγράφη τη Δευτέρα από τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, η απόφαση για την πρώτη δόση της έκτακτης επιχορήγησης, ύψους 6,2 εκατ. ευρώ, στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), για την αγορά μασκών και την προμήθειά τους στα δημόσια σχολεία της χώρας, μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, η επιχορήγηση αφορά την προμήθεια υφασμάτινων μασκών πολλαπλών χρήσεων για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία: Ασφαλής η μάσκα στα παιδιά

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, η μάσκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα παιδιά άνω των 2 ετών. Τόσο η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής όσο και το CDC της Αμερικής αλλά και η Παγκόσμια Παιδιατρική Εταιρεία συνιστούν τη μάσκα σε παιδιά άνω των 2 ετών.

Συμπερασματικά,η Εταιρεία καταλήγει πως η μάσκα προστατεύει από τη μετάδοση της COVID-19 και άλλων ιογενών λοιμώξεων. Η χρήση μάσκας είναι απολύτως ασφαλής, εύκολος ο τρόπος εφαρμογής της και ο πιο οικονομικός τρόπος αντιμετώπισης της COVID-19 για τα παιδιά ηλικίας από 2 ετών και άνω. Μεγάλη έμφαση πρέπει φυσικά να δοθεί στη σωστή εκπαίδευση από το οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον για τη σωστή χρήση της".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.