ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας σε Μάας: Κυρώσεις στην Τουρκία για επανεκκίνηση των διερευνητικών

15:38 - 25 Αυγ 2020 | Πολιτική
Τσίπρας σε Μάας: Κυρώσεις στην Τουρκία για επανεκκίνηση των διερευνητικών
O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε το μεσημέρι της Τρίτης συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας.

Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, κατά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας συζήτησε για την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και τις πρωτοβουλίες της Γερμανικής Προεδρίας για επανεκκίνηση του διαλόγου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την ανάγκη η Ε.Ε. να αναλάβει τις ευθύνες της ως προς την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου και να αποδεχθεί την προοπτική ισχυρών κυρώσεων, στο πλαίσιο ενός ουσιαστικού ευρωτουρκικού διαλόγου.

Επίσης, τόνισε ότι μόνο σε αυτή τη βάση και με τερματισμό των τουρκικών προκλήσεων, μπορεί να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις επανεκκίνησης των διερευνητικών για την υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ -χωρίς παρέμβαση τρίτων στην ατζέντα των συνομιλιών-, με σκοπό, αν οι διερευνητικές αποτύχουν, να υπάρξει προσφυγή στη Χάγη.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Γερμανός ΥΠΕΞ, με ανακοίνωσή του, ζήτησε τον τερματισμό των προκλήσεων και επίλυση των «επίμαχων ζητημάτων που σχετίζονται με τα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και με ειλικρινή διάλογο» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, τόνισε μετά τη συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του πως «τη στιγμή που μιλάμε, η Τουρκία συνεχίζει να παρανομεί, να κλιμακώνει και να προκαλεί».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:41 - 25 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.