ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήνυμα του 112 για τα νέα μέτρα στα Χανιά

16:02 - 25 Αυγ 2020 | Πολιτική
Μήνυμα του 112 για τα νέα μέτρα στα Χανιά
Με μήνυμά της μέσω του 112, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή όσων βρίσκονται στα Χανιά, με αφορμή τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό νέων κρουσμάτων στην πόλη.

Το μήνυμα έφθασε στα κινητά των πολιτών στις 14:36 και ανέφερε: «Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς».

Υπενθυμίζεται πως σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού τέθηκε από χθες Δευτέρα η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

izjdfivsf

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στα Χανιά, αποφασίστηκαν τα εξής περιοριστικά μέτρα:

- Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ. 

- Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

- Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Ισχύει η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 7 ημέρες από ώρα 06:00 της Τρίτης 25-08-2020, έως και ώρα 06:00 της Τρίτης 01-09-2020.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.