ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρδαλιάς: Δεν φταίει ο τουρισμός για την έξαρση των κρουσμάτων

19:46 - 25 Αυγ 2020 | Πολιτική
Χαρδαλιάς: Δεν φταίει ο τουρισμός για την έξαρση των κρουσμάτων
«Όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται από τα στοιχεία και τα πραγματικά δεδομένα που συγκεντρώνονται από τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας», δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι «περιμέναμε αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα και γι΄ αυτό λάβαμε περιοριστικά μέτρα σε Κυκλάδες, Χαλκιδική και Χανιά».

«Σε Πόρο και Αμπελώνα η επιδημιολογική εικόνα έχει βελτιωθεί σημαντικά. Ισχύουν ακόμα περιορισμοί όπως και στην Αττική στη Θράκη κ.ο.κ.», δήλωσε ακόμη ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν φταίει ο τουρισμός για την έξαρση των κρουσμάτων. Στα σύνορα έγιναν πάνω από 360000 και βρέθηκαν 723 κρούσματα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Είμαστε ακόμα σε ένα καλό επιδημιολογικό επίπεδο. Δεν είμαστε στο δεύτερο κύμα της επιδημίας. Δεν επιτρέπεται όμως εφησυχασμός. Απαιτείται η τήρηση των κανόνων και των ωραρίων», δήλωσε επίσης ο κ. Χαρδαλιάς και συνέχισε: «Οι αντιεπιστημονικές θεωρίες μπορεί να αποβούν μοιραίες».

«Ο ιός δεν κουράζεται ούτε ασθενεί. Να μην αφήνουμε ανοιχτές χαραμάδες. Η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι μαραθώνιος. Μόνο ενωμένοι πρέπει να συνεχίσουμε», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, χαρακτήρισε ενθαρρυντικό το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα καταγράφεται πτώση των κρουσμάτων, τονίζοντας όμως ότι είναι ένα γεγονός που δεν πρέπει να μας ξεγελά.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:12 - 25 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.