ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΡΙΖΑ: Όταν η περσινή ΝΔ κατηγορεί τη... φετινή

12:43 - 27 Αυγ 2020 | Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ: Όταν η περσινή ΝΔ κατηγορεί τη... φετινή
Σφοδρή κριτική κατά της κυβέρνησης ασκεί με νέο του βίντεο ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συμφωνία με την Ιταλία για επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο στα 12 μίλια.

Στο βίντεο, με τίτλο «Όταν η περσινή ΝΔ κατηγορεί τη... φετινή», παραθέτει μεταξύ άλλων δηλώσεις του Γ. Κουμουτσάκου, του Β. Κικίλια και του Αδ. Γεωργιάδη όταν η Νέα Δημοκρατία ήταν αντιπολίτευση και στηλίτευε τις σχετικές κινήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, στο βίντεο προβάλλονται οι χθεσινές σχετικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στη Βουλή:

«Ακούω σήμερα να λέτε για επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο και χαίρομαι ιδιαίτερα που επιτέλους θα υπάρξει αυτή η πρωτοβουλία. Καταθέτω λοιπόν όλες τις δηλώσεις του Τομεάρχη Εξωτερικών σας, όταν ήσασταν αντιπολίτευση και αντιτασσόσασταν με μανία στην πρωτοβουλία μας για επέκταση χωρικών υδάτων στο Ιόνιο.

Διότι, όπως λέγατε, μια τέτοια ενέργεια τμηματικής επέκτασης θα υπέσκαπτε «τις θεμελιώδεις θέσεις της εξωτερικής μας πολιτικής» και θα «έδινε τη δυνατότητα στην Τουρκία να επιμείνει ότι στο Αιγαίο δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως το Δίκαιο της Θάλασσας διότι είναι ειδική περίπτωση. Θέλετε λοιπόν, στο θέμα των θαλάσσιων ζωνών να κάνετε κυβίστηση όπως κάνατε με τις Πρέσπες και με το Ιόνιο; Να έχετε το θάρρος να το πείτε».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:51 - 27 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.