ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καρφιά» Πέτσα κατά Μπορέλ: Κρείττον του λαλείν το σιγάν

13:25 - 27 Αυγ 2020 | Πολιτική
«Καρφιά» Πέτσα κατά Μπορέλ: Κρείττον του λαλείν το σιγάν
Την ενόχληση της κυβέρνησης για την δηλώσεις του ύπατου αρμοστή εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ κ Μπορέλ, ο οποίος είπε πόσο πολύ εκνευρισμένοι είναι οι Τούρκοι με την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία και πως θεωρούν τους Έλληνες «αναξιόπιστους», γνωστοποίησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Πέτσας απάντησε «κρείττον του λαλείν το σιγάν», ενώ αναφερόμενος στο τι περιμένει η Αθήνα από τη σημερινή άτυπη σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ άφησε και νέες αιχμές εναντίον Μπορέλ:

«Η εντολή που έχει περιλαμβάνει έναν κατάλογο κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και έστειλε παράλληλα νέο μήνυμα προς ΕΕ: "Ο δρόμος είναι σαφής: είτε έμπρακτη αποκλιμάκωση είτε κυρώσεις"».

Στο ίδιο πλαίσιο, διέψευσε το δημοσίευμα του Spiegel όπου αναφερόταν πως η Αθήνα δεν θεωρεί προτεραιότητα την επιβολή κυρώσεων στην Άγκυρα αλλά την αποκλιμάκωση της έντασης, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή της κυβέρνησης για τη χθεσινή συνομιλία Μητσοτάκη-Τραμπ.

Επιστημονική και όχι πολιτική η απόφαση για χρήση μάσκας στα σχολεία

Αναφορικά με τον κορονοϊό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η απόφαση για την χρήση μάσκας στα σχολεία είναι επιστημονική και όχι πολιτική, υπογραμμίζοντας ότι η χρήση της είναι καθόλα ασφαλή.

«Η προετοιμασία και τα μέτρα που λαμβάνονται στηρίζονται στην ανάλυση όλων των επιδημιολογικών δεδομένων, την πρακτική που ακολουθείται στη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών του κόσμου, την εμπειρία μας από το άνοιγμα των σχολείων την Άνοιξη και βέβαια τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων», πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

«Με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, θα δοθεί έμφαση στην εκπαίδευση όλων των μαθητών για τη σωστή χρήση μάσκας. Οδηγίες θα δοθούν στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Επίσης, θα δημιουργηθεί με τη βοήθεια του ΕΟΔΥ έντυπο υλικό, αλλά και βίντεο ώστε να εκπαιδευτούν τα παιδιά όλων των βαθμίδων», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τον δείκτη Rt, o κ. Πέτσας τόνισε πως ενώ τον προηγούμενο μήνα βρισκόταν πάνω από την μονάδα, ενώ, «στην έκθεση που δημοσιεύεται σήμερα και αφορά το διάστημα 20-26 Αυγούστου, γίνεται εκτίμηση ότι το Rt έχει εμφανίσει μικρή πτώση στο 0,85. Σημειώνεται ότι, επιδημιολογικά, μια συγκράτηση του δείκτη Rt κάτω από το 1 ισοδυναμεί με περιορισμό της επιδημίας, καθότι κάθε νέο κρούσμα δεν μπορεί να μεταδώσει τον ιό σε πάνω από μία επαφή».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:08 - 27 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.