ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχολεία: Δευτέρα η τηλεδιάσκεψη, Τρίτη οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα

10:45 - 30 Αυγ 2020 | Πολιτική
Σχολεία: Δευτέρα η τηλεδιάσκεψη, Τρίτη οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα
Τη Δευτέρα 31 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η τελική τηλεδιάσκεψη με την επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων ενώ οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν την Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται πως δυο μέλη της επιτροπής, που μίλησαν την Κυριακή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τάχθηκαν υπέρ της έναρξης των μαθημάτων στις 7 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, ο Νίκος Σύψας είπε ότι η προσωπική άποψη και εισήγησή του στην επιτροπή με βάση τα σημερινά δεδομένα, είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ημερομηνία προκρίνει και ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι όλα έτοιμα, με μάσκες και υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία και εκπαίδευση των εκπαιδευτικών.

 Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, οι δύο επιστήμονες είπαν ότι δεν έχει και μεγάλη σημασία εάν τελικά θα επιλεγεί η μία ή η άλλη ημερομηνία, καθώς το χειμώνα μπορεί να χρειαστεί να κλείσουν ξανά.

"Το 7 ή 14 δεν μας προσφέρει τίποτα. Το χειμώνα θα δούμε πως θα πάνε", σχολίασε ο κ. Γαργαλιάνος.

"Ενδεχομένως Ιανουάριο, Φεβρουάριο θα πρέπει να αξιολογηθούν τα σχολεία κατά πόσο μπορεί να είναι ανοιχτά", τόνισε από την πλευρά του ο κ. Σύψας.

Κεραμέως: Τα σχολεία θα ανοίξουν με ασφάλεια

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως διαβεβαίωσε ότι είναι όλα έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια και πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που έχουν υποδείξει οι ειδικοί.

Στο ερώτημα εάν θα ανοίξουν δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια την ίδια ημερομηνία, η κ. Κεραμέως απάντησε ότι η απόφαση που έχει ληφθεί είναι για ταυτόχρονο άνοιγμα σε όλες τις βαθμίδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.