ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Το βέλος έχει φύγει από το τόξο

20:18 - 30 Αυγ 2020 | Πολιτική
Ερντογάν: Το βέλος έχει φύγει από το τόξο
Κλιμακώνει την εμπρηστική ρητορική της Άγκυρας με δηλώσεις του την Κυριακή ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδικότερα, με δηλώσεις του σε τελετή απονομής διπλωμάτων σε πτυχιούχους στρατιωτικής σχολής, ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε: «Αποδέχεται ο ελληνικός λαός ό, τι θα του συμβεί εξαιτίας των φιλόδοξων και ανίκανων ηγετών του;»

Μάλιστα, απηύθυνε την ίδια ερώτηση και στον γαλλικό λάο, λέγοντας: «Γνωρίζει ο Γάλλος ότι θα πληρώσει λόγω των φιλόδοξων και ανίκανων ηγετών του;»

Για να συνεχίσει λέγοντας ότι «οι απειλές κατά των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στην περιοχή, ειδικά στις περιοχές της Μεσογείου και του Αιγαίου, έχουν επίσης προστεθεί στον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας».

«Το βέλος έχει φύγει από το τόξο και σίγουρα θα βρει τον στόχο του. Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν υπάρχει εμπόδιο στα βήματα της Τουρκίας, με την βοήθεια του Θεού. Το πραγματικό ερώτημα είναι, μπορούν αυτοί που στέκονται μπροστά μας στην Μεσόγειο να κάνουν τις ίδιες θυσίες; Η Τουρκία δεν υπήρξε ποτέ επιθετικό κράτος σε όλη την ιστορία της, είναι ένα από τα σπάνια σημεία μη αποικιακού κράτους» τόνισε ο Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο των εορτασμών στη γειτονική χώρα της 98ης επετείου της «Ημέρας της Νίκης» των τουρκικών δυνάμεων στη Μάχη του Ντουμπλουπινάρ το 1922, δήλωσε ότι «η Τουρκία δεν θα υποκύψει στις απειλές, και στη γλώσσα των εκφοβισμών και των εκβιασμών» αλλά «θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της, που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες».

Οι παραπάνω δηλώσεις έρχονται να δυναμιτίσουν το κλίμα, μετά την ευρωπαϊκή προειδοποίηση για κυρώσεις αν συνεχιστούν οι τουρκικές έκνομες ενέργειες και δεν αποκλιμακωθεί η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο μέχρι την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του Σεπτέμβρη

Τελευταία τροποποίηση στις 01:45 - 31 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.