ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακαλώτος: Υποκρίνεται η κυβέρνηση ότι ενδιαφέρεται για τους νέους

20:52 - 30 Αυγ 2020 | Πολιτική
Κριτική στις δηλώσεις του συμβούλου του πρωθυπουργού κ. Πατέλη για το ασφαλιστικό, ασκεί με ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ειδικότερα, ο κ. Τσακαλώτος συμπεραίνει ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να σταματήσει να δίνει χρήματα στους ηλικιωμένους ενώ παράλληλα με σκωπτικό τρόπο αμφισβητεί ότι το κάνει για να ενισχύσει τη νέα γενιά.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσακαλώτος αναφέρει: "Η δήλωση του κυρίου Πατέλη, εκτός από το ότι συμπυκνώνει την έννοια του κοινωνικού αυτοματισμού με έναν εκπληκτικό τρόπο κάνει και κάτι ακόμα:

Μας ενημερώνει κυνικά ότι θα σταματήσουν να δίνουν χρήματα στους ηλικιωμένους. Για το σκέλος που αναφέρει ότι "θα σταματήσουν να παίρνουν λεφτά από τους νέους" - δηλαδή ότι το κάνουν γιατί έχουν αναπτύξει ευαισθησίες για τους νέους - θα μου επιτρέψετε να διατηρήσω τις αμφιβολίες μου. Νομίζω τις ίδιες αμφιβολίες έχει και οποίος παρακολουθεί τις πολιτικές που εφαρμόζει η ΝΔ από την εκλογή της και μετά. Άλλωστε δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου τον τελευταίο χρόνο της κυβέρνησης της Ν.Δ. μια ιδιαίτερη μέριμνα" για τη νεολαία. Ούτε η ίδια θα την έχει παρατηρήσει εικάζω". 

Σημειώνεται πως νωρίτερα είχε αντιδράσει μέσω δικής της δήλωσης η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Οι δηλώσεις Πατέλη

Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού μίλησε σε συνέντευξη του στο "Βήμα της Κυριακής" για την πρόταση που θα υποβάλει η Ελλάδα για το Ταμείο Ανάκαμψης τον Οκτώβριο, τα νέα αποταμιευτικά προϊόντα αλλά και για το συνταξιοδοτικό, τονίζοντας ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο

Ο κ. Πατέλης περιγράφοντας το νέο μοντέλο για την ανάπτυξη της χώρας, υπερασπίστηκε της εφαρμογής του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στο Ασφαλιστικό, ώστε «να πάψει το κράτος να παίρνει τα λεφτά των νέων και να τα δίνει στους ηλικιωμένους».

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.