ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δένδιας-Μπορέλ τα είπαν τηλεφωνικά για την Αν. Μεσόγειο

21:46 - 31 Αυγ 2020 | Πολιτική
Δένδιας-Μπορέλ τα είπαν τηλεφωνικά για την Αν. Μεσόγειο
Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια του άτυπου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (Gymnich) που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Βερολίνο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπορέλ επικοινώνησε τηλεφωνικά την Κυριακή με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κομισιόν, που ενημέρωσε σχετικά τους δημοσιογράφους τη Δευτέρα, ο Μπορέλ ενημέρωσε τον Τούρκο ΥΠΕΞ για τις αποφάσεις που έλαβαν οι υπουργοί Εξωτερικών την Παρασκευή για την ανατολική Μεσόγειο και την Τουρκία, δίνοντάς του ένα σαφές χρονοδιάγραμμα.

Ο Μπορέλ εξήγησε στον Τσαβούσογλου πως η Τουρκία θα πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να έχει κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για αποκλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο.

Διαφορετικά, οι ηγέτες που θα συναντηθούν στη Σύνοδο Κορυφής στις 24 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αποφασίσουν σειρά κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.