ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eπίσημες ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων- Η πιθανότερη ημερομηνία

08:12 - 01 Σεπ 2020 | Πολιτική
Eπίσημες ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων- Η πιθανότερη ημερομηνία
Το απόγευμα της Τρίτης αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων. Η πιθανότερη ημερομηνία για το πρώτο κουδούνι. Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα...

Οι επίσης ανακοινώσεις θα γίνουν συγκεκριμένα στις 16.00 το απόγευμα σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, οι υπουργοί Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου. Στη συνέντευξη θα παρίσταται και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αργά το βράδυ της Δευτέρας, μιλώντας στην ΕΡΤ άφησε να εννοηθεί πως το πιθανότερο σενάριο είναι να υπάρξει μικρή αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς και αντί για τις 7 Σεπτεμβρίου να έχουμε το πρώτο κουδούνι στις 14 του μήνα.
 
Κι αυτό γιατί, όπως είπε, καλό είναι τα παιδιά να έχουν επιστρέψει από τις διακοπές αρκετές ημέρες πριν γυρίσουν στις σχολικές αίθουσες για να μην γίνουν εστία μικρής διασποράς στο σχολείο, στη γειτονιά, στην κοινότητα.

Επίσης, έχει γίνει ήδη γνωστό πως στα σχολεία θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όλους τους μαθητές, εντός των αιθουσών την ώρα του μαθήματος. Το κράτος θα φροντίσει να προμηθεύσει με μάσκες τους μαθητές, ώστε να μην επιβαρυνθούν οικονομικά οι οικογένειές τους, κάτι που ζήτησαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση.

Ο αριθμός των μαθητών σε κάθε τάξη επίσης αποτελεί αντικείμενο συζήτησης σε πολιτικό, αλλά και σε επιστημονικό επίπεδο. Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν έντονες αντιπαραθέσεις με την κυβέρνηση να επιμένει πως ο αριθμός των μαθητών δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει. Μένει να δούμε αν θα επιμείνει σε αυτή τη θέση.

Τέλος, να σημειώσουμε πως οι επιστήμονες έχουν για την ώρα εισηγηθεί να μην υπάρχει κλείσιμο σχολείων σε περίπτωση κρούσματος κορονοϊού. Θα γίνεται ιχνηλάτιση και θα κλείνουν σε πρώτη φάση μόνο τα τμήματα που σχετίζονται άμεσα με τον ασθενή.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 00:22 - 01 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.