ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριστικό: Στις 14/9 ανοίγουν τα σχολεία-Υποχρεωτικές μάσκες-Όλα τα μέτρα

16:17 - 01 Σεπ 2020 | Πολιτική
Οριστικό: Στις 14/9 ανοίγουν τα σχολεία-Υποχρεωτικές μάσκες-Όλα τα μέτρα
Στις 14 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία, όπως ανακοίνωσε και επίσημα την Τρίτη το απόγευμα η υπουργός Υγείας, Νίκη Κεραμέως. Όπως εξήγησε, ο λόγος της απόφασης έχει να κάνει με το ότι κρίθηκε πως πρέπει να υπάρξει ικανός χρόνος από την επιστροφή των παιδιών από τις διακοπές και να μειωθούν όσο το δυνατόν οι πιθανότητες για να υπάρξει εξάπλωση του ιού, μέσω ασυμπτωματικών μαθητών.

Για το λόγο αυτό η κα. Κεραμέως στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ζήτησε από τους γονείς να επιστρέψουν και αυτοί και τα παιδιά τους από την επαρχία, ώστε να προφυλαχθούν όσο γίνεται έως την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η υπουργός Παιδείας τόνισε πως οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου πιάσει δουλειά και προετοιμάζουν τα σχολεία, ώστε να υποδεχθούν όπως πρέπει τα παιδιά.

Σημείωσε πως η επιστροφή των παιδιών στα σχολεία είναι επιβεβλημένη και η κυβέρνηση υπερασπίζεται το αγαθό της υγείας και το αγαθό της εκπαίδευσης. Στις 14 Σεπτεμβρίου ανοίγουν λοιπόν όλα τα σχολεία, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Μέτρα, μάσκες, ιχνηλάτηση

Στις ανακοινώσεις της η κα. Κεραμέως τόνισε πως η λειτουργία του διδακτικού έτους θα γίνει με όλους τους μαθητές και αυξημένα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης. Σε περίπτωση κρούσματος δεν θα κλείνει ολόκληρο το σχολείο, αλλά μόνο το τμήμα του ασθενούς μαθητή και θα γίνεται ιχνηλάτηση.

Αν, ωστόσο, χρειαστεί σε κάποιες περιπτώσεις να κλείσει ολόκληρο σχολείο, η υπουργός είπε πως δεν θα χαθούν τα μαθήματα, αλλά θα γίνουν από απόσταση, όπως και στη διάρκεια της καραντίνας.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους και θα διανεμηθεί δωρεάν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων. Θα δοθούν δύο μάσκες σε κάθε μαθητή.

Τα τμήματα θα είναι πλήρη στις αίθουσες και οι μαθητές θα κάθονται κανονικά ανά δύο σε κάθε θρανίο. Σύμφωνα με την υπουργό, οι επιστήμονες λένε πως δεν υπάρχει λόγος να μειωθούν τα τμήματα, καθώς σε αντίθεση με τα καταστήματα που υπάρχει μεγάλη κίνηση πολιτών, οι μαθητές είναι ίδιοι σε κάθε τάξη. Θα υπάρχουν δηλαδή τάξεις και με πάνω από είκοσι μαθητές, οι οποίοι, όμως, θα είναι υποχρεωτικό να φορούν μάσκα στη διάρκεια του μαθήματος.

6 2

7 2

8

9

Ο αγιασμός υπάρχει πρόβλεψη να γίνει ανά τάξη, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός στα προαύλια με όλους τους μαθητές.

Εξαιρέσεις

10

Προσλήψεις

Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνει προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, 4500 μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή και νέους προσωρινούς πίνακες- βάση για τους 10.000 διορισμούς που βαίνουν προς ολοκλήρωση.

Θεοδωρικάκος: Κονδύλια για καθαριότητα- Ανοίγουν τα κυλικεία

Ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση, με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει λάβει την απόφαση να ενισχύσει την Παιδεία, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών. Θα μοιραστούν μάσκες στους μαθητές, ενώ θα υπάρξουν κονδύλια για να τα διαχειριστούν οι δήμοι και οι περιφέρειες της χώρας, για να υπάρχουν συνεργεία καθαριότητας σε κάθε σχολείο, αλλά φυσικά και αντισηπτικά.

Αυτά θα χρησιμοποιηθούν και για τα κυλικεία, που επίσης θα ανοίξουν και θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 17:00 - 01 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.